Keystone logo

36 PhD Program dalam Pengajian Perniagaan Pentadbiran Perniagaan 2024

Penapis

Penapis

  • PhD
  • Pengajian Perniagaan
  • Pentadbiran Perniagaan
Bidang pengajian
  • Pengajian Perniagaan (36)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

PhD Program dalam Pengajian Perniagaan Pentadbiran Perniagaan

PhD adalah hasil daripada beberapa tahun pengajian khusus yang sengit sebagai sebahagian daripada program doktor. Kehormat yang tinggi ini membezakan graduan sebagai pemimpin intelektual dan pakar dalam bidang pengajian mereka. Pelajar dengan jenis ijazah ini harus lulus dengan pengetahuan yang sangat kuat dan menyeluruh di kawasan mereka.

Apakah PhD dalam Pentadbiran Perniagaan? Ia adalah ijazah lepasan ijazah yang memberikan graduan kepakaran yang diperlukan untuk memasuki tenaga kerja sebagai pakar industri apabila tamat pengajian. Sesetengah kursus kursus yang diperlukan dalam program PhD itu boleh termasuk kaedah penyelidikan kuantitatif dan kualitatif, kepimpinan dan pengurusan strategik, dan isu semasa dalam pengurusan. Program ijazah biasanya akan berpunca dengan kajian mendalam sebagai sebahagian daripada disertasi akhir.

Seorang PhD dalam Pentadbiran Perniagaan perlu menyediakan graduan untuk bekerja dalam perniagaan industri mana pun. Dalam program ini, pelajar perlu melihat kemajuan dalam penyelidikan, kemahiran analitikal dan persembahan mereka, yang boleh menjadi ciri-ciri kerjaya berharga apabila memburu pekerjaan.

Kos pengajian untuk PhD boleh dipengaruhi oleh beberapa faktor, termasuk di mana sekolah berada. Pelajar perlu menghubungi sekolah individu dengan sebarang soalan dan untuk analisis kos yang lengkap.

Orang yang mempunyai Doktor Falsafah dalam Pentadbiran Perniagaan boleh mencari kerja di bidang akademik di peringkat kolej. Dengan PhD, mereka boleh bekerja sebagai profesor berpangkat, memberi kuliah, menjalankan penyelidikan dalam bidang mereka untuk membuat penambahbaikan, mengarang kertas mengenai topik perniagaan dan ekonomi, serta seminar dan latihan utama bagi ahli akademik lain yang ingin membina perniagaan mereka- kemahiran arahan. Graduan juga boleh bekerja sendiri sebagai perunding bagi syarikat yang memerlukan kepakaran atau ingin mempekerjakan penceramah atau pelatih pakar untuk acara.

Terdapat banyak program PhD dalam pentadbiran perniagaan yang tersedia yang sesuai untuk mereka yang ingin bekerja dengan pantas. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.