Keystone logo

8 Doktor Falsafah Program dalam Pentadbiran Awam dalam Amerika Syarikat 2023

Gambaran keseluruhan

Pentadbiran awam boleh menawarkan peluang untuk pengkhususan dalam bidang seperti dasar awam global, ekonomi fiskal dan pengurusan, dan kewangan antarabangsa. Satu lagi aspek pentadbiran awam mungkin melibatkan penyelidikan. Penyelidikan dasar, perancangan program, dan analisa pasaran adalah bidang yang boleh memerlukan kepakaran ini.

Pendidikan di Amerika Syarikat terutamanya yang disediakan oleh sektor awam, dengan kawalan dan pembiayaan datang daripada tiga peringkat: negeri, tempatan, dan persekutuan, supaya.Keperluan umum untuk belajar di peringkat pendidikan yang lebih tinggi di Amerika Syarikat termasuk esei anda kemasukan (juga dikenali sebagai penyata tujuan atau kenyataan peribadi), transkrip rekod, surat cadangan / rujukan, ujian bahasa

PhD adalah ijazah doktor falsafah, khusus dipanggil "doktor falsafah " ijazah. Ini adalah mengelirukan kerana pemegang PhD tidak semestinya ahli falsafah (kecuali mereka memperoleh ijazah dalam falsafah!). Yang berkata, penerima PhD dapat melibatkan diri dalam eksperimen pemikiran, sebab tentang masalah dan menyelesaikan masalah dengan cara yang canggih.

Baca lagi

Penapis

 • Doktor Falsafah
 • Amerika Syarikat
 • Pengajian Pentadbiran
 • Pentadbiran Awam
Bidang pengajian
 • Pengajian Pentadbiran (8)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian