Keystone logo

5 PhD Program dalam Pengajian Pentadbiran Pentadbiran 2024

Penapis

Penapis

  • PhD
  • Pengajian Pentadbiran
  • Pentadbiran
Bidang pengajian
  • Pengajian Pentadbiran (5)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

PhD Program dalam Pengajian Pentadbiran Pentadbiran

PhD adalah pelajar ijazah tertinggi yang boleh mendapat. Ia biasanya mengambil masa tiga atau empat tahun untuk menyiapkan dan terutamanya berkisar penyelidikan bebas untuk menulis tesis, yang mesti menjadi sumbangan asli kepada pengetahuan. Penyiapan program PhD menubuhkan graduan sebagai ahli akademik dalam bidang mereka.

Apakah PhD dalam Pentadbiran? Bidang pengajian ini berkisar mengenai pengurusan dan operasi perniagaan. Dalam beberapa kes, penyelidikan penyelidikan juga memerlukan pelajar belajar tentang perakaunan, kewangan, sumber manusia, pemasaran, atau statistik untuk membangunkan tesis mereka. Pada asasnya, bidang pentadbiran meliputi hampir semua bidang pengurusan dan kepimpinan dalam dunia korporat. Pentadbiran dan strategi perniagaan adalah aspek umum yang boleh dipilih oleh pelajar dalam kajian mereka.

Bekerja ke arah PhD dalam Pentadbiran membantu pelajar mengembangkan kepimpinan dan kemahiran organisasi yang penting dalam bidang pentadbiran perniagaan. Bidang pengajian juga memberi tumpuan secara meluas dalam pengetahuan perniagaan dan keupayaan operasi.

Sekolah dan negara pelajar belajar di akan menentukan kos memperolehi PhD. Ingatlah bahawa sebagai tahap pendidikan tertinggi, program PhD biasanya lebih mahal daripada program ijazah sarjana atau sarjana dan sekurang-kurangnya dua atau tiga tahun pengajian biasanya diperlukan.

Seperti kebanyakan medan PhD boleh didapati, PhD dalam Pentadbiran mempersiapkan para pelajar untuk menjadi profesor atau penyelidik untuk lulus pengetahuan pentadbiran perniagaan untuk generasi akan datang. Semasa memasuki akademik adalah jalan yang paling biasa untuk pemegang PhD, terdapat karier lain yang dapat mengejar gelar ini. Adalah mungkin untuk bekerja sebagai eksekutif perniagaan atau usahawan, perunding perniagaan, bank pelaburan, atau penganalisis kewangan.

Cara terbaik untuk memulakan perjalanan ke arah PhD adalah untuk memutuskan sama ada sekolah tempatan, asing, atau dalam talian berfungsi dengan baik untuk anda dan menyelidik program tertentu. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.