Keystone logo

8 PhD Program dalam Pengajian Pentadbiran Sumber Manusia Pengurusan Sumber Manusia 2024

Penapis

Penapis

  • PhD
  • Pengajian Pentadbiran
  • Sumber Manusia
  • Pengurusan Sumber Manusia
Bidang pengajian
  • Pengajian Pentadbiran (8)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

PhD Program dalam Pengajian Pentadbiran Sumber Manusia Pengurusan Sumber Manusia

Sebagai tahap akademik tertinggi, PhD memerlukan bertahun-tahun pengajian. Ijazah 's master biasanya diperlukan untuk mula prestasi akademik ini, walaupun beberapa institusi menggabungkan kedua-dua darjah ke dalam satu program.

Apa yang Doktor Falsafah dalam Pengurusan Sumber Manusia? Ini tawaran bidang dengan menguruskan orang untuk memaksimumkan prestasi pekerja secara keseluruhan dan kepuasan. Pemahaman aktiviti sumber manusia biasa, seperti kakitangan, hubungan buruh dan faedah, dijangka. program PhD direka untuk mendidik pelajar secara terperinci mengenai satu atau lebih aspek pengurusan sumber manusia. Beberapa topik termasuk motivasi, pengambilan dan kakitangan sementara.

Banyak pengurusan sumber manusia adalah mengetahui bagaimana untuk berinteraksi dengan orang dan menangani konflik, kedua-dua kemahiran yang baik untuk kehidupan seharian. Khususnya, PhD yang mempunyai manfaat kemungkinan kemajuan dan kenaikan gaji.

Kos PhD dalam Pengurusan Sumber Manusia bergantung kepada sekolah yang dipilih.Sejak PhD yang biasanya mengambil masa empat hingga enam tahun untuk mendapatkan, ini belum mengambil kira ke dalam bajet anda secara keseluruhan. Tuisyen, yuran dan buku satu bahagian penting dalam membuat belanjawan akademik anda.

A PhD dalam Pengurusan Sumber Manusia biasanya membawa kepada kedudukan yang tinggi dalam jabatan HR. pengurusan sumber manusia biasanya jatuh ke dalam dua kategori: pakar dan generalist. Seorang pakar boleh bekerja di kawasan fokus, seperti kesamaan di tempat kerja, manakala generalis menangani isu picture HR besar. Kesatuan dan entiti lain yang menggunakan perundingan kolektif juga boleh mendapat manfaat daripada graduan dengan ijazah ini. PhD, ijazah ini juga membuka pintu kepada peluang penyelidikan dan kerjaya akademik.

Alat dalam talian kami, ia adalah mudah untuk mencari sekolah yang menawarkan PhD yang anda mahu. kursus pengurusan sumber manusia ditawarkan di pelbagai sekolah, dan mungkin ada satu berhampiran anda.Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.