Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 3 PhD Program dalam Pengurusan Pemasaran 2023/2024

3 PhD Program dalam Pengurusan Pemasaran 2023/2024

Gambaran keseluruhan

Seorang Doktor Falsafah - atau PhD - adalah tahap pensijilan pendidikan tertinggi yang boleh diterima. Keperluan berbeza dari program ke program, tetapi ia boleh mengambil masa sehingga lapan tahun untuk menerima PhD, dan ia biasanya diberikan selepas meneliti, menyampaikan, dan mempertahankan tesis dalam bidang tertentu.

Apakah PhD dalam Pengurusan Pemasaran? Ijazah ini memberi tumpuan kepada merapatkan jurang antara penyelidikan akademik dan amalan profesional dalam bidang pemasaran. Kursus yang terlibat akan menyebarkan pelbagai topik dan konsep. Prinsip-prinsip perniagaan, ekonomi, psikologi tingkah laku, dan sosiologi adalah semua bidang tumpuan. Biasanya, program ini akan berpecah dua, dengan beberapa tahun pertama yang dibelanjakan dalam kelas, dan separuh masa kedua membelanjakan penyelidikan.

PhD dalam pengurusan Pemasaran sering menghasilkan kemahiran yang luas, dari penyelidikan dan model model yang digunakan untuk memahami perilaku ekonomi pengguna. Kedudukan kemahiran ini adalah pemegang ijazah untuk memajukan dengan cepat di dunia korporat dan akademik.

Kos program PhD ini akan berbeza di kalangan institusi, tetapi seseorang itu harus mengharapkan untuk menghabiskan sekurang-kurangnya lima tahun bekerja untuk menyelesaikannya. Walau bagaimanapun, panjangnya boleh berbeza-beza bergantung kepada pelbagai faktor, termasuk keadaan kewangan pelajar.

Oleh kerana kemahiran yang berbeza-beza terlibat, biasanya terdapat banyak peluang yang berkaitan dengan kerjaya. Seringkali, seseorang yang mempunyai ijazah lanjutan ini boleh memegang jawatan korporat yang tinggi, seperti Ketua Pegawai Pemasaran atau Pengarah Pemasaran. Selanjutnya, ijazah ini boleh membuka peluang untuk menjadi perhubungan awam atau pengurus jenama. Kerana jumlah penyelidikan akademik yang diperlukan untuk melengkapkan PhD, menjadi seorang profesor di institut pengajian tinggi juga merupakan hasil yang sama.

PhD dalam Pengurusan Pemasaran boleh didapati di universiti tempatan, di peringkat global, dan juga dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • PhD
  • Pengajian Pemasaran
  • Pemasaran
  • Pengurusan Pemasaran
Bidang pengajian
  • Pengajian Pemasaran (3)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian