Keystone logo

Penapis

 • PhD
 • Pengajian Kejuruteraan
 • Kejuruteraan
 • Pengurusan Kejuruteraan
Bidang pengajian
 • Pengajian Kejuruteraan (7)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

7 PhD Program dalam Pengurusan Kejuruteraan 2024

  PhD Program dalam Pengurusan Kejuruteraan

  Seorang Doktor Falsafah (PhD) adalah pencapaian kejayaan akademik. Ijazah ini menyoroti dedikasi dan keinginan pelajar ke arah bidang tertentu, lengkap dengan penyelidikan yang penting yang menawarkan penemuan baru pada topik.

  Apakah PhD dalam Pengurusan Kejuruteraan? Pelajar yang melengkapkan PhD dalam Pengurusan Kejuruteraan akan mempunyai ijazah yang boleh melengkapkan mereka dengan pengetahuan dan amalan terbaik sains kejuruteraan dan pengurusan perniagaan. Peserta dalam program ini secara amnya belajar bagaimana untuk menjaga organisasi berjalan dengan cekap semasa menyampaikan kepada pembangunan produk dan penyelidikan. Pelajar boleh belajar bagaimana menguruskan projek dan kakitangan, mengendalikan krisis, dan mematuhi piawaian alam sekitar dan teknologi. Terdapat banyak bidang yang perlu ditumpukan, seperti kejuruteraan industri, pembangunan produk dan pembinaan perkilangan.

  Dengan PhD dalam Pengurusan Kejuruteraan, pelajar dapat memperoleh kemahiran penting seperti pengurusan krisis dan pengurusan projek. Dengan kemahiran ini, individu akan dapat memimpin pasukan jurutera secara berkesan dalam satu projek, yang juga menunjukkan kemahiran komunikasi mereka. Dari segi perniagaan, mereka mungkin boleh membuat projek bajet.

  Walaupun kos untuk PhD dalam Pengurusan Kejuruteraan bervariasi oleh institusi, ia biasanya mengambil masa kira-kira tiga hingga enam tahun untuk diselesaikan. Setiap pelajar harus meneliti program dan sekolah untuk memastikan kedua-duanya sesuai untuk matlamatnya.

  PhD dalam Pengurusan Kejuruteraan boleh membuka banyak pintu untuk individu. Pilihan yang jelas adalah untuk mengajar di sebuah universiti, tetapi ada juga pilihan untuk menjadi peneraju projek dalam syarikat kejuruteraan atau untuk membangunkan produk baru yang menyelesaikan masalah kejuruteraan. Kebanyakan pekerjaan adalah berkaitan pejabat dan bukan kerja lapangan. Daripada bekerja pada projek-projek individu, pengurus-pengurus ini bekerja dengan dan mengawasi satu pasukan rakan-rakan jurutera dan pereka.

  PhD boleh memberikan lebih banyak pilihan untuk anda. Tersedia di seluruh dunia, terdapat juga program dalam talian untuk lebih banyak kelenturan. Untuk mencari sekolah yang betul, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.