Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 2 PhD Program dalam Pengurusan Hotel 2023/2024

2 PhD Program dalam Pengurusan Hotel 2023/2024

Gambaran keseluruhan

Seorang Doktor Falsafah merupakan salah satu penghargaan akademik tertinggi yang terdapat di universiti. Seperti ijazah kedoktoran yang lain, ia selalunya berasaskan penyelidikan. Pelajar yang ingin mendaftar dalam program PhD mungkin memerlukan ijazah sarjana.

Apakah PhD dalam Pengurusan Hotel? Kajian pengurusan hotel mengajar pelajar bagaimana membuat perubahan yang inovatif kepada industri dengan meneliti tren pelancongan masa lalu dan semasa. Para sarjana dapat memilih fokus untuk pendidikan mereka, seperti pengurusan kemudahan, tingkah laku pengguna atau pengurusan hartanah perhotelan. Kebanyakan program di peringkat ini menggabungkan kuliah, bengkel dan perbincangan ke dalam kebanyakan pembelajaran berasaskan penyelidikan. Para sarjana mungkin dijangka mengambil kursus tertentu, seperti asas saintifik pengurusan perhotelan, seminar penyelidikan lanjutan, dan pemasaran dan promosi perhotelan.

Pendidikan ini bermanfaat kerana ia dapat menyediakan pelajar untuk peranan kepimpinan dalam industri dengan membina komunikasi mereka, menyelesaikan masalah dan kemahiran organisasi. Bukan sahaja kemahiran ini boleh menjadikan graduan pemohon berdaya saing, tetapi mereka juga boleh membantu mereka berjaya dalam kehidupan peribadi mereka dengan memupuk hubungan yang bermakna dengan orang tersayang.

Kos PhD boleh bergantung kepada beberapa faktor, termasuk lokasi, tempoh dan subjek. Kebanyakan ijazah kedoktoran mengambil masa tiga tahun untuk disiapkan, tetapi ada yang mungkin mengambil masa yang lebih lama, yang boleh menjejaskan tuisyen. Pemohon boleh mendapatkan anggaran dengan menghubungi universiti tertentu.

Ramai graduan dengan PhD dalam Pengurusan Hotel berakhir dalam kedudukan penyelidikan, seperti penyelidik pentadbiran hospitaliti. Walau bagaimanapun, para sarjana boleh disediakan untuk pelbagai kerjaya lain juga. Sesetengah pelajar terus menjadi profesor, penyelaras hospitaliti, ketua pegawai eksekutif, pakar pemasaran dan perunding pengurusan hotel. Peluang kerjaya yang tepat boleh bergantung kepada kepentingan, pendidikan dan sejarah kerja para pelajar.

Tidak kira di mana anda tinggal, anda mungkin dapat mencari program PhD di dekat anda. Sesetengah sekolah juga menawarkan program dalam talian. Untuk memohon atau mempelajari lebih lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

 • PhD
 • Pelancongan dan Hospitaliti
 • Pengurusan Hotel
Bidang pengajian
 • Pelancongan dan Hospitaliti (2)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Bidang pengajian yang berkaitan