Keystone logo

5 PhD Program dalam Pengajian Pengurusan Pengurusan Awam 2024

Penapis

Penapis

 • PhD
 • Pengajian Pengurusan
 • Pengurusan Awam
Bidang pengajian
 • Pengajian Pengurusan (5)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  PhD Program dalam Pengajian Pengurusan Pengurusan Awam

  Mendapat ijazah kedoktoran, atau PhD, memerlukan bertahun-tahun kerja keras di peringkat pasca siswazah. Untuk dipertimbangkan untuk program PhD, pemohon mestilah mempunyai ijazah sarjana dan melalui proses permohonan yang ketat. Setelah diterima, mereka sering melibatkan diri dalam penyelidikan, kursus-kursus akademik, dan penyiapan tesis dalam bidang akademik mereka.

  Apa yang Doktor Falsafah dalam Pengurusan Awam? Ini tahap-tahap tinggi biasanya bersamaan dengan kepakaran dalam cara-cara pengurusan yang bersilang dengan dasar awam. Pelajar mengkaji evolusi dan pekerjaan gaya dan kaedah pengurusan dalam arena awam yang berlainan. Kawasan awam tumpuan dalam program-program PhD pengurusan awam keadilan jenayah, sumber manusia, sistem teknologi maklumat, statistik dan psikologi (kerana ia berkaitan dengan pengurusan awam).Antara kursus umum yang pelajar boleh mengambil perjanjian dengan kaedah kualitatif dan kuantitatif penyelidikan, pengurusan bandar, pembangunan organisasi, pengurusan organisasi bukan keuntungan, politik dan pentadbiran. Banyak program PhD dalam pengurusan awam terakhir antara lima dan tujuh tahun dan memerlukan membentangkan tesis seseorang kepada panel universiti pakar. Panel itu kemudian mengesahkan atau menafikan status kedoktoran calon.

  A PhD Pengurusan Awam boleh menyediakan pelajar dengan kemahiran komunikasi dan pentadbiran yang hebat. tahap berakar umbi dalam asas-asas interaksi manusia dan organisasi, yang boleh memberi seseorang kelebihan dalam mana-mana bidang kerja.

  Untuk mengetahui kos program PhD tertentu dalam pengurusan awam, hubungi sekolah anda menarik langsung. Setiap kos program berbeza dari sekolah ke sekolah.

  Ijazah PhD boleh membuka peluang untuk banyak kerjaya memuaskan.Individu yang memegang PhD dalam Pengurusan Raya boleh mencari jawatan akademik mengajar pengurusan sumber manusia, dasar awam, pentadbiran atau pengurusan di peringkat universiti. kedudukan penyelidikan di universiti-universiti juga berpotensi pilihan. Beberapa graduan boleh mencari kerja dalam kerajaan, bukan keuntungan atau syarikat-syarikat sebagai pengarah perancangan awam, pengarah komunikasi, penganalisis pentadbiran awam atau penganalisis dasar awam.

  Jika anda berminat untuk kemungkinan pembelajaran dalam talian untuk program PhD dalam pengurusan awam, beberapa universiti mungkin mempunyai pilihan yang ada. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.