Keystone logo

13 PhD Program dalam Pengajian Alam Sekitar Pengurusan Alam Sekitar 2024

Penapis

Penapis

  • PhD
  • Pengajian Alam Sekitar
  • Pengurusan Alam Sekitar
Bidang pengajian
  • Pengajian Alam Sekitar (13)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

PhD Program dalam Pengajian Alam Sekitar Pengurusan Alam Sekitar

PhD (Doktor Falsafah) adalah ijazah siswazah yang diikuti oleh pelajar apabila mereka ingin memberi tumpuan kepada penyelidikan. Terdapat dalam pelbagai bidang pengajian, program ini biasanya memerlukan disertasi akhir atau tesis sebelum selesai.

Apakah PhD dalam Pengurusan Alam Sekitar? Dalam program ini, pelajar belajar bagaimana untuk menilai dan menggunakan persekitaran yang berkaitan dengan keperluan ekosistem dan komuniti. Topik kajian mungkin termasuk kualiti udara, kimia alam sekitar, pengurusan air, perancangan bajet, statistik, perakaunan, dan pengurusan sisa berbahaya. Pelajar boleh memilih untuk memfokuskan penyelidikan mereka dalam bidang ekologi bandar, toksikologi ekologi, sungai dan ekologi aliran, fizik atmosfera, hidrologi tadahan air, atau ekologi bioinvasions.

Pelajar mendapat banyak manfaat dengan mengikuti PhD dalam Pengurusan Alam Sekitar. Mereka mengembangkan kemahiran analisis lanjutan serta kemampuan menyelesaikan masalah. Mereka juga mendapat komunikasi yang berkesan dan kemahiran interpersonal untuk menguruskan sebuah pasukan.

Kos pendidikan sering menjadi penghalang kepada pelajar. Walau bagaimanapun, kerana ijazah ini boleh didapati di pelbagai sekolah, ia membantu untuk menyelidik semua pilihan, termasuk program dalam talian. Sesetengah sekolah juga menawarkan bantuan kewangan, seperti biasiswa, pinjaman pelajar, dan geran.

Graduan yang memegang ijazah kedoktoran dalam pengurusan alam sekitar boleh memilih kerjaya dalam pelbagai bidang, bergantung pada fokus kajian mereka. Majikan biasanya termasuk agensi persekutuan, negeri, dan tempatan serta dari sektor swasta. Gelaran profesional biasa boleh menjadi ahli teknologi makmal, penganalisis bidang, pakar kemampanan, penganalisis penyelidikan alam sekitar, penasihat pemulihan ekosistem, pakar seni bina yang mampan, dan penyelaras pengurusan alam sekitar. Pekerjaan yang berkaitan dengan penyelidikan juga popular dengan graduan.

Gunakan pangkalan data dalam talian kami untuk menyemak universiti tempatan, sekolah antarabangsa, dan pilihan dalam talian untuk mendapatkan PhD anda. Mulai sekarang dan cari program anda di bawah dan hubungi langsung pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.