Keystone logo

58 PhD Program dalam Pengajian Pengurusan Pengurusan 2024

Penapis

Penapis

  • PhD
  • Pengajian Pengurusan
  • Pengurusan
Bidang pengajian
  • Pengajian Pengurusan (58)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

PhD Program dalam Pengajian Pengurusan Pengurusan

PhD biasanya dianggap sebagai pencapaian akademik tertinggi dalam kebanyakan bidang pengajian. Sebelum anda dapat mendaftar dalam program PhD, anda mesti melengkapkan peringkat peringkat rendah. Walau bagaimanapun, selepas tamat pengajian, gaji yang lebih tinggi biasanya boleh dicapai dengan PhD.

Apakah PhD dalam Pengurusan? Bidang pengurusan adalah mengenai mengawasi pekerja lain untuk memastikan mereka bekerja dengan berkesan. Pelajar belajar rundingan, penyelesaian konflik, dan komunikasi untuk menguruskan tenaga kerja dengan cekap. Kebanyakan program pengurusan juga akan membantu pelajar memahami amalan perniagaan asas asas, yang termasuk lebih daripada sekadar cara menguruskan orang lain.

Salah satu faedah paling penting yang dimiliki pelajar adalah kemahiran yang mereka usahakan. Pelajar pengurusan belajar kepimpinan, membuat keputusan, pengetahuan perniagaan, strategi delegasi, komunikasi profesional, dan penilaian. Graduan dapat lebih mudah mencari posisi yang menarik bagi mereka dengan penguasaan kemahiran ini.

Tuisyen dan yuran untuk mendapatkan PhD dalam Pengurusan bergantung kepada banyak faktor. Inilah sebabnya mengapa anda perlu meneliti bidang yang anda inginkan sebelum mendaftarkannya. Faktor-faktor yang mempengaruhi kos termasuk sekolah, program, negara, dan panjang pengajian.

Terdapat banyak pilihan kerjaya yang tersedia untuk seseorang yang telah melengkapkan PhD dalam Pengurusan. Graduan program ini mungkin menemui jawatan pengurusan di pelbagai jabatan di semua peringkat yang berbeza. Ini boleh termasuk pengurus jualan, pengurus pemasaran, dan pengurus komersil. Orang yang mempunyai ijazah dan kepakaran pengurusan juga boleh mendapat jawatan sebagai perunding atau pakar perancangan. Akhirnya, banyak graduan program pengurusan mempunyai matlamat untuk menjadi CEO. Untuk mengupayakan kedudukan itu, mereka boleh mula dengan pendidikan dalam pengurusan.

Untuk bermula, cari program pengurusan terbaik untuk situasi unik anda. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.