Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 29 PhD Program dalam Pengajian Kebudayaan 2023/2024

29 PhD Program dalam Pengajian Kebudayaan 2023/2024

Gambaran keseluruhan

A Doktor Falsafah atau PhD, adalah ijazah lanjutan yang memerlukan tahun pengajian, dedikasi, dan kerja keras untuk mendapatkan. Dengan pengetahuan yang komprehensif dan kepakaran meningkat, individu yang mendapat PhD yang sering dianggap pakar dalam bidang mereka.

Apa yang PhD dalam Pengajian Kebudayaan? Program ini menyediakan pelajar dengan pendidikan yang mendalam mengenai kajian dan analisis budaya di seluruh dunia. Menyiapkan PhD dalam Pengajian Kebudayaan mungkin memerlukan pembelajaran tentang tradisi seni dan sastera budaya, serta pengaruh perdagangan, media, nasionalisme, imigresen, pendidikan, dan bangsa dalam identiti budaya ini. topik kursus mungkin termasuk gender dan seksualiti, amalan hak asasi manusia, landskap politik, imigresen dan etnik, ketenteraan dan konflik, dan perjalanan dan pelancongan. pelajar PhD sering memilih untuk memberi tumpuan di kawasan tertentu, seperti kajian hak asasi manusia atau teori feminis.

Memperoleh PhD dalam Pengajian Kebudayaan membolehkan pelajar untuk memberi tumpuan pembelajaran mereka di kawasan tertentu yang menarik minat mereka, yang boleh menjadi sangat memuaskan. Dalam usaha untuk meneruskan pendidikan lanjutan juga boleh membantu graduan untuk mencari kerjaya yang membayar dengan baik dan peningkatan peluang profesional dan peribadi.

Kos untuk mendapatkan PhD yang boleh berbeza-beza dari seorang pelajar yang lain dan boleh bergantung kepada pelbagai faktor. Pelajar yang berminat perlu bercakap secara langsung dengan sekolah-sekolah potensi mereka dan meminta maklumat semasa mengenai kadar tuisyen dan yuran lain mungkin.

Graduan yang mempunyai PhD dalam Pengajian Kebudayaan mempunyai banyak pilihan kerjaya yang ada pada mereka dalam sektor pendidikan, penyelidikan, pentadbiran, kaunseling, pembangunan dasar, perkhidmatan sosial, dan bidang bukan keuntungan. Pelajar boleh memilih untuk bekerja sebagai profesor, mengajar kajian budaya atau memberi tumpuan pengajaran mereka kepada budaya tertentu, seperti kajian budaya Barat atau kajian African American.Pelajar juga boleh memilih untuk bekerja sebagai penyelaras komuniti outreach, penyelidik budaya, peguam bela sosial, pengarah muzium dan pentadbir, atau pengarah eksekutif sebuah NGO.

Menyiapkan PhD dalam Pengajian Kebudayaan mungkin gol sepanjang hayat, tetapi ia bermula dengan satu langkah. Untuk mengambil langkah pertama, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lagi

Penapis

  • PhD
  • Sains Sosial
  • Pengajian Kebudayaan
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (29)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian