Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 4 PhD Program dalam Pengajian Antarabangsa 2024

4 PhD Program dalam Pengajian Antarabangsa 2024

Gambaran keseluruhan

Doktor Falsafah adalah ijazah peringkat tinggi yang disediakan untuk para sarjana yang mempunyai ijazah sarjana muda dan sarjana. Purata pelajar mengambil masa tiga tahun untuk melengkapkan program ini, yang biasanya memuncak perjalanan akademik mereka.

Apakah PhD dalam Pengajian Antarabangsa? Kajian antarabangsa boleh meliputi pelbagai subjek, termasuk ekonomi politik antarabangsa, hubungan antarabangsa dan politik perbandingan. Tumpuan sebenar pendidikan boleh dipilih oleh pelajar atau sekolah. Setiap universiti boleh mempunyai kurikulum yang unik yang menggabungkan kuliah, disertasi, perbincangan dan bengkel ke dalam kursus. Malah kursus yang diperlukan boleh berbeza dari sekolah ke sekolah. Beberapa contoh sarjana kursus mungkin perlu diambil semasa program ini termasuk politik antarabangsa, ekonomi sepanjang sejarah dan konflik etnik.

PhD dalam Pengajian Antarabangsa adalah bermanfaat kerana ia membantu pelajar meningkatkan kemahiran penyelidikan, pemahaman budaya dan kebolehan komunikasi. Dengan kemahiran ini, peserta mungkin bersedia untuk peranan kepimpinan atau gaji permulaan yang lebih tinggi, serta menjadi warga global yang lebih bermaklumat.

Kos ijazah kedoktoran boleh berbeza-beza dari sekolah ke sekolah. Sering kali, lokasi, tempoh program dan topik pengajaran mempengaruhi tuisyen.

PhD dalam pengajian antarabangsa sering membawa kepada kerjaya dalam bidang akademik, tetapi juga boleh membawa kepada pekerjaan dalam kerajaan, pertubuhan bukan untung atau syarikat antarabangsa. Kerjaya yang tepat akan bergantung kepada pasaran pekerjaan dan pengalaman akademik dan kerja sarjana. Sesetengah graduan terus menjadi penyelidik perdagangan antarabangsa, pakar kebudayaan, pengarah program antarabangsa, profesor, penyelidik, wartawan, penggubal dasar, pegawai komunikasi jualan global, ahli kemanusiaan dan penyelaras projek antarabangsa.

Adakah anda bersedia untuk memohon program PhD? Anda mungkin dapat mencari program yang anda mahukan di universiti di seluruh dunia. Ada juga yang menawarkan kursus dalam talian untuk pembelajaran yang mudah. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

 • PhD
 • Pengajian Kemanusiaan
 • Pengajian Antarabangsa
Bidang pengajian
 • Pengajian Kemanusiaan (4)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian