Keystone logo

4 PhD Program dalam Sains Sosial Pengajian kawasan Pengajian Amerika 2024

Penapis

Penapis

  • PhD
  • Sains Sosial
  • Pengajian kawasan
  • Pengajian Amerika
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (4)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

PhD Program dalam Sains Sosial Pengajian kawasan Pengajian Amerika

Doktor Falsafah boleh menjadi ijazah seterusnya untuk pelajar pascasiswazah yang berminat mempelajari bidang tertentu secara mendalam. Satu gelaran yang berprestij, ia boleh menjadi pencapaian yang hebat untuk memperoleh PhD, dan mempunyai satu dapat membantu anda naik ke bahagian atas bidang anda.

Apakah PhD dalam Kajian Amerika? Ijazah ini memberi tumpuan kepada pelbagai aspek budaya Amerika. Anda boleh mempelajari banyak sejarah Amerika, termasuk sejarah seni. Anda juga boleh menyelesaikan kursus yang mengajar anda tentang budaya popular Amerika, kesusasteraan, seni bina dan elemen budaya lain dan bagaimana mereka bergabung untuk menjadikan negara ini unik. Anda mungkin dapat memberi tumpuan kepada pengkhususan seperti seni atau hubungan sosial.

Belajar tentang sejarah dan budaya dapat membantu anda memperoleh penghargaan yang lebih baik terhadap seni dan kesusasteraan. Anda mungkin lebih mengetahui tentang relevan sejarah tradisi dan landmark Amerika, yang boleh membuat perjalanan lebih menarik. Berfikir secara sejarah dapat membantu anda untuk membuat keputusan pintar dalam kehidupan anda sekarang.

Melengkapkan semua kursus untuk mendapatkan ijazah anda boleh membiayai jumlah yang berbeza dari satu sekolah ke seterusnya. Melengkapkan beberapa kursus dalam talian anda boleh memberi impak yang besar ke atas berapa banyak pendapatan yang akan dikenakan secara keseluruhan.

Dengan ijazah dalam kajian Amerika, anda boleh bersedia untuk memenuhi syarat untuk banyak pekerjaan yang berbeza. Anda boleh bekerja di muzium sebagai kurator, atau di universiti sebagai profesor dan penyelidik. Anda juga boleh menjadi guru sejarah sekolah rendah atau menengah. Bergantung kepada apa yang ditumpukan pada pengajian anda, ijazah serba boleh ini juga boleh melengkapkan anda untuk menjadi ahli sejarah, perancang bandar, pustakawan atau penganalisis dasar awam.

Terdapat banyak sekolah yang menawarkan program untuk mendapatkan PhD dalam Kajian Amerika. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.