Keystone logo

2 Doktor Falsafah Program dalam Pengajian Alam Sekitar dalam Santiago de Compostela, Sepanyol 2023

Gambaran keseluruhan

PhD adalah ijazah doktor falsafah, khusus dipanggil "doktor falsafah " ijazah. Ini adalah mengelirukan kerana pemegang PhD tidak semestinya ahli falsafah (kecuali mereka memperoleh ijazah dalam falsafah!). Yang berkata, penerima PhD dapat melibatkan diri dalam eksperimen pemikiran, sebab tentang masalah dan menyelesaikan masalah dengan cara yang canggih.

MBA Alam Sekitar adalah program dua tahun yang terdiri daripada kursus-kursus teras yang kukuh seperti pengurusan kewangan, pengurusan operasi, pengurusan pemasaran. Mata pelajaran utama program ini adalah pengurusan alam sekitar, Clean Tech Keusahawanan, audit alam sekitar, Perniagaan dan Perubahan Iklim dan Ekonomi Alam Sekitar.

Sepanyol, secara rasmi Kerajaan Sepanyol, adalah sebuah negeri yang berdaulat dan negara anggota Kesatuan Eropah. Ia terletak di Semenanjung Iberia di barat daya Eropah. Universiti Sepanyol mengawal akses kepada darjah mereka sendiri dan mereka menetapkan yuran pengajian. Mereka juga boleh menawarkan ijazah lanjutan tidak rasmi. Ibu kota Madrid berkemungkinan mempunyai bilangan terbesar bar per kapita daripada mana-mana bandar Eropah dan kehidupan malam yang sangat aktif.

Baca lagi

Penapis

  • Doktor Falsafah
  • Sepanyol
  • Pengajian Alam Sekitar
  • Santiago de Compostela
Bidang pengajian
  • Pengajian Alam Sekitar (2)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Bidang pengajian yang berkaitan