Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 5 Doktor Falsafah Program dalam Pengajian Alam Sekitar dalam Kelowna, Kanada 2023

5 Doktor Falsafah Program dalam Pengajian Alam Sekitar dalam Kelowna, Kanada 2023

Gambaran keseluruhan

PhD adalah ijazah doktor falsafah, khusus dipanggil "doktor falsafah " ijazah. Ini adalah mengelirukan kerana pemegang PhD tidak semestinya ahli falsafah (kecuali mereka memperoleh ijazah dalam falsafah!). Yang berkata, penerima PhD dapat melibatkan diri dalam eksperimen pemikiran, sebab tentang masalah dan menyelesaikan masalah dengan cara yang canggih.

MBA Alam Sekitar adalah program dua tahun yang terdiri daripada kursus-kursus teras yang kukuh seperti pengurusan kewangan, pengurusan operasi, pengurusan pemasaran. Mata pelajaran utama program ini adalah pengurusan alam sekitar, Clean Tech Keusahawanan, audit alam sekitar, Perniagaan dan Perubahan Iklim dan Ekonomi Alam Sekitar.

Kanada ialah sebuah negara Amerika Utara yang terdiri daripada sepuluh provinsi dan wilayah. Terletak di bahagian utara benua, ia bermula dari Atlantik ke Pasifik dan utara ke dalam Lautan Artik.

Baca lagi

Penapis

  • Doktor Falsafah
  • Kanada
  • Pengajian Alam Sekitar
  • Kelowna
Bidang pengajian
    Bahasa Sains Hayat Pengajian Ekonomi Fesyen Pengajian Kejuruteraan Kemahiran Hidup Kemajuan Diri
  • Pengajian Kemampanan
  • Pengajian Kemanusiaan Kewartawanan dan Komunikasi Massa
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian