Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan pelbagai PhD Program dalam Pengajian Alam Sekitar dalam Kelowna, Kanada 2023

PhD Program dalam Pengajian Alam Sekitar dalam Kelowna, Kanada 2023

Gambaran keseluruhan

Bandar ini mempunyai beberapa kemudahan yang terbaik di negara ini. Kebanyakan sekolah mempunyai pendekatan inovatif untuk pendidikan itu memberi penekanan kuat kepada kejayaan pelajar. Beberapa institusi pembelajaran utama termasuk Okanagan College, Sprott Shaw College dan lain-lain lagi.

Bidang kajian hijau adalah bidang studi yang pelbagai yang dapat merangkumi pelbagai topik kajian alam sekitar. Pelajar boleh meneroka amalan kemampanan dalam perniagaan, kesan politik dan ekonomi pendekatan budaya kepada alam sekitar dan cara yang berkesan untuk merundingkan perubahan dasar yang memberi kesan kepada alam sekitar. 

Kanada ialah sebuah negara Amerika Utara yang terdiri daripada sepuluh provinsi dan wilayah. Terletak di bahagian utara benua, ia bermula dari Atlantik ke Pasifik dan utara ke dalam Lautan Artik.

PhD adalah ijazah doktor falsafah, khusus dipanggil "doktor falsafah " ijazah. Ini adalah mengelirukan kerana pemegang PhD tidak semestinya ahli falsafah (kecuali mereka memperoleh ijazah dalam falsafah!). Yang berkata, penerima PhD dapat melibatkan diri dalam eksperimen pemikiran, sebab tentang masalah dan menyelesaikan masalah dengan cara yang canggih.

Baca lagi
Bidang pengajian
    Bahasa Sains Hayat Pengajian Ekonomi Fesyen Pengajian Kejuruteraan Kemahiran Hidup Kemajuan Diri Pengajian Kemampanan Pengajian Kemanusiaan Kewartawanan dan Komunikasi Massa
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian