Keystone logo

0 PhD Program dalam Pengajian Tenaga Pengajian Alam Sekitar 2024

Penapis

Penapis

  • PhD
  • Pengajian Tenaga
Bidang pengajian
  • Pengajian Tenaga (0)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Tiada program memenuhi kriteria carian anda. Sila perhalusi penapis anda.

Clear filters

PhD Program dalam Pengajian Tenaga Pengajian Alam Sekitar

Pelajar yang telah menamatkan program sarjana dan program lepasan penting boleh memilih untuk pergi ke peringkat seterusnya dalam kerjaya akademik mereka dengan mengikuti Doktor Falsafah. Di peringkat ijazah ini, tanggungjawab untuk pengetahuan disampaikan kepada pelajar dalam bentuk kerja penyelidikan dan disertasi.

Apakah PhD dalam Pengajian Hijau? Latihan lebih lanjut dalam bidang ini memberikan pelajar latar belakang yang mantap dalam sains dan teknologi alam sekitar moden. Variasi kimia, biologi dan fizik, masing-masing dengan tumpuan terhadap kemampanan, biasanya kursus utama dalam program ini. Kerja kursus dalam bidang kejuruteraan dan pengkomputeran sering disertakan untuk memahami mekanik jentera yang lebih baik. Pelajar mungkin akan melengkapkan program dengan disertasi intensif dan persembahan lisan.

Penerima kedoktoran mengambil kemahiran dalam penyelidikan yang dapat mereka bawa ke projek masa depan, seperti artikel ilmiah. Pelajar juga boleh mendapatkan pengetahuan profesional dalam analisis teknologi dan penggunaan peraturan alam sekitar, yang boleh digunakan untuk membuat dan memajukan dasar alam sekitar.

Panjang, lokasi dan kos tuisyen hanya beberapa isu penting untuk dipertimbangkan ketika memilih universiti. Peserta program digalakkan untuk memulakan dengan menentukan yang penting kepada mereka dan memelihara faktor-faktor tersebut semasa meneliti setiap sekolah yang mungkin mereka hadiri.

Pelajar dengan PhD dalam Pengajian Hijau boleh mencari kerjaya dalam bidang perniagaan hijau yang semakin berkembang, bekerja sebagai pemaju sistem kemampanan, perancang bandar, pemuliharaan dan perunding alam sekitar untuk syarikat dalam hampir mana-mana industri. Doktor doktor juga sering merupakan langkah besar bagi individu yang ingin memainkan peranan dalam pendidikan tinggi. Profesor, kerusi jabatan dan pensyarah semua menggunakan ijazah untuk memberikan kepakaran kepada pelajar.

Ramai pelajar memilih untuk mengikuti pengajian peringkat kedoktoran mereka sambil terus bekerja sepenuh masa. Kelas dalam talian membuat pendidikan mudah untuk memenuhi hampir semua jadual. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.