Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 4 PhD Program dalam Pembuatan 2024

4 PhD Program dalam Pembuatan 2024

Gambaran keseluruhan

Dianggap oleh ramai sebagai pencapaian puncak dunia akademik, Doktor Falsafah, atau PhD, boleh mengambil masa lima tahun atau lebih untuk mendapatkannya. Sebaik sahaja dianugerahkan, penerima dikatakan sebagai pakar dalam bidang pengajiannya.

Apakah PhD dalam Pembuatan? Pelajar yang ingin meningkatkan pengetahuan mereka terhadap reka bentuk perindustrian, kejuruteraan, kepimpinan, dan sains bahan sering mencari Doktor Falsafah dalam Pembuatan. Kelas boleh memfokuskan pada penciptaan produk, proses reka bentuk, dan teknologi di sebalik proses tersebut. Kursus juga boleh merangkumi analisis, peruntukan sumber, dan pengurangan kos. Pelajar yang ingin mengkhususkan diri boleh memilih kelas dalam kerja logam, plastik, reka bentuk mesin, robotik, dan reka bentuk yang inovatif.

Pelajar yang bekerja ke arah Doktor Falsafah dalam Pembuatan sering individu-individu analitikal yang membuat pesanan di tengah-tengah kekacauan; kerana mereka mengasah kemahiran analisis semasa program pengajian, mereka mungkin mencari kemajuan cepat di dunia korporat. Pelajar juga boleh menjadi lebih cekap dalam mengatur, merancang, dan pengurusan kakitangan semasa pengajian mereka.

Kos bagi doktor dalam pembuatan berbeza-beza antara sekolah. Pelajar mungkin ingin program penyelidikan dan menghubungi pelbagai sekolah tentang kos dan yuran pendaftaran.

Pelbagai pilihan untuk laluan kerjaya sering dijumpai untuk graduan dengan PhD dalam Pembuatan. Graduan mungkin mencari pekerjaan di dunia perniagaan sebagai jurutera industri untuk meningkatkan teknik pembuatan, sebagai perunding perniagaan untuk menangani masalah yang berkaitan dengan pekerjaan, atau sebagai jurutera pengurusan untuk menyelaraskan prosedur pengeluaran. Graduan juga boleh memilih kerjaya sebagai penganalisis operasi, pengurus sistem maklumat, dan juruteknik kejuruteraan. Orang lain boleh memilih kerjaya penyelidikan atau pembangunan untuk memajukan prototaip produk inovatif atau memperbaiki produk sedia ada.

Opsyen pendidikan telah diperluaskan untuk memasukkan pembelajaran jarak jauh di universiti di seluruh dunia. Dengan kelas dalam talian, anda boleh memajukan kerjaya anda yang sedia ada atau hanya mengasah kemahiran anda. Untuk memulakan pengajian doktoral dalam pembuatan, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

 • PhD
 • Pengajian Kejuruteraan
 • Pembuatan
Bidang pengajian
 • Pengajian Kejuruteraan (4)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Bidang pengajian yang berkaitan