Keystone logo

2 PhD Program dalam Pengajian Pentadbiran Sumber Manusia Pembangunan Sumber Manusia 2024

Penapis

Penapis

  • PhD
  • Pengajian Pentadbiran
  • Sumber Manusia
  • Pembangunan Sumber Manusia
Bidang pengajian
  • Pengajian Pentadbiran (2)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

PhD Program dalam Pengajian Pentadbiran Sumber Manusia Pembangunan Sumber Manusia

PhD adalah ijazah akademik yang paling tinggi, jadi ia memerlukan banyak kerja keras dan dedikasi. program ijazah ini biasanya mengambil masa empat hingga enam tahun untuk disiapkan dan datang selepas memperoleh induk 's dalam bidang yang berkaitan. ijazah itu akhirnya diperolehi dengan disertasi yang berjaya.

Apakah yang dimaksudkan dengan PhD dalam bidang Pembangunan Sumber Manusia? Sisi pembangunan HR termasuk latihan dan mendidik pekerja dan melaksanakan pemeriksaan untuk memastikan pematuhan. PhD ini boleh memberi tumpuan kepada pembangunan atau lain-lain aspek HR, seperti penyelesaian konflik, mentoring, psikologi dan tawar-menawar kolektif. Penyelidikan boleh dijalankan mengenai model HR semasa dan keberkesanan mereka, atau fokus kepada bagaimana baru kesan teknologi HR. Memahami fungsi HR asas adalah satu pra-syarat untuk taraf ini.

Alat tawar-menawar kolektif dan kemahiran interpersonal mendapat dari PhD dalam bidang Pembangunan Sumber Manusia adalah berguna dalam mengendalikan kehidupan seharian.Sebagai tahap akademik tertinggi, PhD yang juga boleh membawa kepada kemajuan atau kenaikan gaji.

Apabila mengira kos PhD, ingat bahawa ia selalunya akan mengambil masa empat hingga enam tahun. Tuisyen, yuran, buku dan perumahan semua kos untuk mempertimbangkan dan berbeza bergantung kepada negara, bandar dan sekolah.

HR merupakan sebuah jabatan yang sama dalam syarikat-syarikat di seluruh dunia, dan mereka mungkin mempunyai bukaan untuk graduan dengan PhD dalam bidang Pembangunan Sumber Manusia. syarikat baru boleh menyewa jenis ini graduan untuk membantu membina dasar HR mereka dari awal, dan syarikat yang ditubuhkan mungkin memerlukan lebih banyak pengurus dan jurulatih. PhD A juga membuka pintu untuk penyelidikan dalam bidang akademik.

Pelbagai sekolah menawarkan PhD dalam bidang Pembangunan Sumber Manusia dan bidang lain yang berkaitan. Beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan apabila membuat pilihan anda adalah sejauh mana jarak sekolah dan sama ada matlamat penyelidikan anda beratur dengan korban kakitangan.Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.