Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 11 PhD Program dalam Pelancongan 2023

11 PhD Program dalam Pelancongan 2023

Gambaran keseluruhan

Terdapat banyak pilihan untuk PhD di Pelancongan, yang merupakan industri yang terus berkembang di seluruh dunia. Calon-calon yang mengikuti PhD di Pelancongan akan belajar serta menyumbang kepada penyelidikan bidang pengajian pelancongan.

Terdapat beberapa bidang pengkhususan dalam PhD dalam Pelancongan. Beberapa contoh ini termasuk pemasaran pelancongan, kebudayaan dan pelancongan warisan, sosialisasi pelancong dan tingkah laku, pelancongan mampan, dan perkhidmatan hospitaliti, untuk menamakan beberapa. Calon pendapatan PhD di Pelancongan biasanya akan menggabungkan kerja kursus mereka dengan penyelidikan ke arah disertasi atau tesis, iaitu untuk dipertahankan di hadapan panel pakar dalam bidang itu. Mereka mengejar PhD di Pelancongan juga mungkin dikehendaki untuk mengajar sebagai sebahagian daripada program ijazah.

Jika anda ghairah tentang perjalanan dan pelancongan dan ingin melanjutkan pelajaran dan kerjaya anda, maka PhD dalam Pelancongan mungkin ijazah yang anda cari. Tatal melalui pilihan di bawah dan mencari program yang sesuai untuk anda!

Baca lagi

Penapis

  • PhD
  • Pelancongan dan Hospitaliti
  • Pelancongan
Bidang pengajian
  • Pelancongan dan Hospitaliti (11)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian