Keystone logo

Penapis

 • PhD
Bidang pengajian
  Bahasa (0)Sains Hayat (0)
 • Pengajian Ekonomi (1)
 • Fesyen (0)Kajian Sukan dan Senaman (0)Pengajian Kejuruteraan (0)Kemahiran Hidup (0)Kemajuan Diri (0)Pengajian Kemampanan (0)Pengajian Kemanusiaan (0)
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

4 PhD Program dalam Mesir untuk 2024

  Popular degree type

  PhD Program dalam Mesir

  Mesir adalah pilihan utama bagi ramai pelajar antarabangsa mengikuti pengajian lepasan ijazah. Universiti-universiti di Mesir adalah tertinggi di samping pelajar yang mengejar PhD di Mesir merasa menjadi lebih daripada pendidikan, tetapi juga pengalaman budaya dan intelektual yang unik. Selain kecemerlangan pendidikan, pelajar PhD di Mesir boleh meneroka semua bahawa negara ini menarik tawarkan seperti tapak arkeologi purba, seni bina yang menakjubkan, bandar-bandar yang menarik, kuil-kuil, padang pasir, bukit, benteng-benteng, Laut Merah, dan banyak peluang untuk pengalaman budaya.

  Pelajar yang mengikuti PhD di Mesir mesti bersedia untuk dicabar melalui program yang ketat yang memerlukan pemikiran kritis, kemahiran analitikal dan komitmen. Pelajar akan mengalami kurikulum yang biasanya termasuk kursus dan penyelidikan, manakala yang lain juga mungkin memerlukan pengajaran dan tanggungjawab tambahan.Graduan berjaya menamatkan PhD dalam program Mesir apabila mempertahankan tesis atau disertasi di mana pelajar menjalankan penyelidikan bebas di kawasan khusus bidang pengajian.

  Tatal melalui PhD dalam program Mesir di bawah dan anda boleh mencari ijazah anda menunggu untuk anda!