Keystone logo

Penapis

 • PhD
 • Pengajian Kejuruteraan
 • Kejuruteraan Mekanikal
 • Mekatronik
Bidang pengajian
 • Pengajian Kejuruteraan (9)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

9 PhD Program dalam Mekatronik 2024

  PhD Program dalam Mekatronik

  Pelajar yang mengikuti Doktor Falsafah (PhD) sering mempunyai minat mendalam dalam pengetahuan dan penyelidikan akademik. PhD sering mengikuti selepas tamat pengajian, tetapi tidak semua program memerlukan satu.

  Apakah PhD dalam Mekatronik? Pelajar terlibat dalam kursus berkaitan dengan cecair terma, bahan canggih, pembuatan ketepatan, integrasi elektromekanik dan banyak lagi. Semua program memerlukan penyempurnaan dan laluan keperluan disertasi. Pelajar juga diminta untuk bekerja dengan dan menguji kecerdasan buatan, peralatan perubatan, sistem perindustrian dan banyak lagi. Sebagai tambahan kepada kerja bertulis, graduan akan bekerja di makmal dan menggunakan contoh diterapkan untuk melanjutkan pengetahuan, kemahiran dan latihan mereka. Sesetengah program juga memerlukan para sarjana untuk menerbitkan karya-karya dalam jurnal saintifik semasa tempoh mereka. Program ditawarkan secara sepenuh masa atau paruh waktu dengan arahan di kampus, dengan tempoh yang bergantung kepada status pendaftaran.

  Belajar bagaimana untuk merekabentuk produk boleh mengembangkan peluang pekerjaan siswazah pasca siswazah dan berpotensi membantu mencipta produk asli. Pengetahuan umum tentang kemahiran pengurusan kejuruteraan dan projek melengkapkan pelajar untuk mengendalikan projek-projek peribadi di luar kerja.

  Kos program doktoral berbeza mengikut institusi dan status pendaftaran. Mengendalikan penyelidikan kewangan yang ketat akan menghasilkan program terbaik untuk pelajar individu.

  PhD dalam Mekatronik melengkapkan graduan untuk bekerja di institusi akademik atau penyelidikan. Pelajar juga terlibat dalam bidang pengilangan, pemprosesan kimia, industri aeroangkasa, reka bentuk sistem automasi dan kawalan, penjagaan kesihatan dan komunikasi. Graduan telah menjadi jurutera sistem kawalan, perunding, jurutera pembalakan data, pencipta, pemaju produk, juruteknik elektro-mekanik dan banyak lagi. Pengetahuan kejuruteraan umum mendapat kerja-kerja dalam sokongan pelajar dalam tenaga kerja pasca siswazah.

  Kebanyakan program memerlukan kehadiran kampus sepenuh masa, tetapi pilihan ada di pelbagai negara. Mengejar ijazah anda, cari program anda di bawah dan hubungi langsung pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.