Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 2 PhD Program dalam Matematik Pengiraan 2023/2024

2 PhD Program dalam Matematik Pengiraan 2023/2024

Gambaran keseluruhan

Bagi mereka yang paling ghairah tentang bidang pengajian mereka, PhD adalah ijazah yang menawarkan tahap pendidikan yang paling mendalam. Mereka yang mendapat ijazah kedoktoran telah mengambil kursus kursus lanjutan dalam subjek mereka dan menunjukkan keupayaan mereka untuk melakukan penyelidikan peringkat pakar melalui disertasi.

Ramai orang bertanya-tanya, "apakah PhD dalam Matematik Komputasi?" Matematik pengkomputeran adalah bidang matematik yang diterapkan yang meneroka hubungan antara komputer dan matematik, memeriksa cara komputer dapat membantu dalam matematik serta matematik yang mendasari komputer penting sains yang teknologi moden bergantung kepada. Pelajar yang mengikuti pengajian PhD dalam bidang ini sering mempelajari dan mengkaji topik-topik yang termasuk pembelajaran mesin, kaedah berangka dan teori permainan algoritma.

Graduan dengan ijazah kedoktoran dalam matematik pengkomputeran cenderung mempunyai kemahiran matematik yang unggul yang boleh digunakan dalam kebanyakan peranan dan industri. Para ulama ini juga mengembangkan kemahiran pengaturcaraan komputer, keupayaan penyelidikan dan keupayaan menyelesaikan masalah kreatif.

Kos untuk memperolehi PhD akan bergantung pada banyak faktor, termasuk negara dan universiti pilihan pelajar, serta tempoh program. Walaupun dalam beberapa kes, sekolah dapat menyediakan pelajar dengan pembiayaan, dalam keadaan lain, pelajar bertanggungjawab untuk semua kos. Menghubungi institusi yang sesuai adalah satu-satunya cara untuk menentukan kos yang tepat.

Ramai yang mendapat ijazah kedoktoran dalam matematik pengkomputeran memilih untuk tinggal di akademik sebagai profesor, mengabdikan diri mereka untuk penyelidikan dan pengajaran. Walau bagaimanapun, terdapat banyak pekerjaan bukan universiti yang menguntungkan yang menanti graduan dari program PhD ini juga. Sesetengah graduan menjadi penyelidik untuk perusahaan swasta atau kerajaan, sementara yang lain mungkin menjadi saintis data untuk syarikat-syarikat terkenal yang ingin lebih memahami pelanggan mereka.

Apabila teknologi berkembang, matematik pengkomputeran adalah bidang yang semakin relevan. Banyak universiti menawarkan PhD dalam mata pelajaran ini, kadang-kadang di kampus dan masa lain dalam talian. Untuk mencari sekolah yang sesuai untuk anda, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • PhD
  • Sains Semula Jadi
  • Matematik
  • Matematik Pengiraan
Bidang pengajian
  • Sains Semula Jadi (2)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Bidang pengajian yang berkaitan