Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan pelbagai Sepenuh masa PhD Program dalam Linguistik dalam Bishkek, Kyrgyzstan 2023

1 Sepenuh masa PhD Program dalam Linguistik dalam Bishkek, Kyrgyzstan 2023

Gambaran keseluruhan

Latar belakang yang menakjubkan tertanam dengan jalan-jalan yang dibarisi pokok dan landskap panjang, ini adalah lambang Bishkek. Bishkek bersama-sama dengan latar belakang yang mengagumkan juga mempunyai dunia pendidikan kecil. Pusat-pusat pendidikan yang berpusat di bandar menyediakan standard pendidikan diingini dengan yang individu boleh membuat laluan kerjaya yang cerah.

Linguistik ialah kajian berasaskan sains bahasa manusia. pelajar berusaha untuk memahami konteks, struktur, dan makna bahasa dengan membandingkan bahasa manusia yang sedia ada dan mengkaji persamaan dan perbezaan mereka. Bidang pengajian termasuk fonologi, semantik, dan sintaksis.

Terdapat banyak institusi pengajian tinggi di seluruh Kyrgyzstan. Ini termasuk kira-kira tiga puluh tujuh universiti awam dan lapan belas universiti swasta. Universiti terkemuka di Kyrgyzstan ialah Universiti Asia Tengah dan Kyrgyz Universiti Kebangsaan.

PhD adalah ijazah doktor falsafah, khusus dipanggil "doktor falsafah " ijazah. Ini adalah mengelirukan kerana pemegang PhD tidak semestinya ahli falsafah (kecuali mereka memperoleh ijazah dalam falsafah!). Yang berkata, penerima PhD dapat melibatkan diri dalam eksperimen pemikiran, sebab tentang masalah dan menyelesaikan masalah dengan cara yang canggih.

Pengajian sepenuh masa ialah pengajian yang memerlukan pelajar menghadiri kelas setiap hari, biasanya sekurang-kurangnya empat jam sehari. Faedah utama pengajian sepenuh masa ialah ia membolehkan pelajar menamatkan pengajian mereka dalam tempoh masa yang lebih singkat. Ini boleh memberi manfaat kepada mereka yang ingin menamatkan pengajian dengan lebih cepat atau memasuki tenaga kerja lebih awal.

Baca lagi

Penapis

 • PhD
 • Kyrgyzstan
 • Pengajian Kemanusiaan
 • Linguistik
 • Bishkek
 • Sepenuh masa
Bidang pengajian
 • Pengajian Kemanusiaan (1)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Bidang pengajian yang berkaitan