Keystone logo

5 PhD Program dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa Kewartawanan 2024

Penapis

Penapis

 • PhD
 • Kewartawanan dan Komunikasi Massa
 • Kewartawanan
Bidang pengajian
 • Kewartawanan dan Komunikasi Massa (5)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  PhD Program dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa Kewartawanan

  Tahap tertinggi yang boleh diperolehi ialah PhD atau Doktor Falsafah. Ini adalah satu program penyelidikan yang intensif dan diperuntukkan bagi mereka yang komited untuk kajian penyelidikan dilanjutkan.

  Apa yang PhD dalam Kewartawanan? Satu program kedoktoran dalam bidang kewartawanan membolehkan pelajar untuk memberi tumpuan kepada penyelidikan dan bahagian akademik di padang. Pelajar biasanya memilih kawasan tertentu di dalam padang untuk belajar, seperti sejarah, etika, undang-undang, sosiologi atau komunikasi. Kebanyakan program termasuk penyelidikan dan metodologi kerja kursus yang perlu diselesaikan, seperti kaedah kualitatif. Program juga boleh termasuk kursus teori dan sejarah, tanpa mengira kawasan tumpuan. Program berakhir dengan projek penyelidikan yang canggih dipanggil disertasi. Pelajar membimbing program mereka sendiri, jadi panjang masa yang boleh diambil untuk menyiapkan PhD yang amat berbeza dengan masa purata yang berada antara dua hingga lima tahun.

  Setelah selesai program, pelajar akan mempunyai pengetahuan lanjutan dalam bidang kewartawanan.Mereka akan bersedia untuk meneruskan penyelidikan, mengajar atau bekerja dalam jawatan peringkat tinggi dalam bidang ini.

  Kos dalam program PhD sebahagian besarnya dipandu oleh pelajar. Oleh itu, memberi anggaran yang tepat adalah sukar. Pelajar perlu berbincang dengan jabatan kewangan sekolah mereka.

  Selepas tamat pengajian, pelajar boleh memasukkan ke dalam pentadbiran atau pengajaran jawatan. Selain itu, peluang kerjaya juga disediakan dalam komunikasi strategik. Graduan juga boleh memilih untuk bekerja di syarikat swasta dan dengan entiti media. Kemahiran penyelidikan dan pengurusan yang dipelajari dalam program yang mungkin membolehkan pelajar untuk memenuhi syarat untuk kedudukan kerjaya maju. Beberapa graduan boleh memilih untuk meneruskan penyelidikan dalam bidang topik yang mereka pilih atau untuk memulakan syarikat mereka sendiri.

  Jika anda ingin memajukan ilmu pengetahuan dan kemahiran anda dalam bidang kewartawanan, kemudian PhD dalam Kewartawanan mungkin untuk anda.Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.