Keystone logo

8 PhD Program dalam Pengajian Perniagaan Keusahawanan 2024

Penapis

Penapis

  • PhD
  • Pengajian Perniagaan
  • Keusahawanan
Bidang pengajian
  • Pengajian Perniagaan (8)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

PhD Program dalam Pengajian Perniagaan Keusahawanan

Keusahawanan merentasi disiplin perniagaan, ekonomi, sosiologi, dan teknologi dan boleh diterokai dalam konteks serantau, organisasi, sektor, atau antarabangsa, seperti perusahaan sosial, organisasi-organisasi besar, perniagaan keluarga, dan syarikat-syarikat. Fokus PhD Keusahawanan adalah pada banyak aspek bermula dan mengekalkan perniagaan yang berjaya.

Pelajar yang mengikuti ijazah PhD Keusahawanan mungkin akan mengkaji topik seperti pemasaran, modal teroka, statistik multivariat, dan analisis data. Kebanyakan program juga mungkin memerlukan asas-asas perniagaan kewangan dan ekonomi. Seperti program-program PhD paling, PhD Keusahawanan memerlukan penyelidikan ke arah disertasi. Graduan yang memegang ijazah PhD Keusahawanan sering pergi untuk kerjaya dalam bidang akademik, penyelidikan, kerajaan, perunding swasta, atau memulakan perniagaan mereka sendiri.

Jika anda berpengetahuan tentang perniagaan dan berminat untuk ijazah PhD Keusahawanan, kemudian tatal melalui pilihan di bawah dan mendapati program ini untuk anda!