Keystone logo

11 PhD Program dalam Pengajian Kemanusiaan Teologi Kerohanian 2024

Penapis

Penapis

  • PhD
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Teologi
  • Kerohanian
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (11)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

PhD Program dalam Pengajian Kemanusiaan Teologi Kerohanian

PhD, atau Doktor Falsafah, adalah salah satu derajat tertinggi yang ada. Tumpuan penyelidikan bebas bertujuan untuk menyumbang pengetahuan baru yang bertujuan untuk menyelesaikan masalah dunia nyata. Kebanyakan program mengambil masa empat tahun untuk disiapkan. Tesis, disertasi atau projek adalah keperluan untuk diselesaikan.

Apakah PhD dalam Kerohanian? Ia meneroka beberapa soalan besar dan pusat suci bagi banyak soalan itu. Kerja kursus melihat bukan sahaja amalan rohani tetapi peranan mereka bermain dalam kehidupan orang ramai. Terdapat banyak jenis kepakaran yang boleh dipelajari dalam bidang spiritualitas. Pelajar boleh memilih penekanan dalam kaunseling pastoral, Kristian, psikologi atau kajian wanita. Individu boleh mengkaji kerohanian peranan dalam kesihatan rakyat di antara topik lain.

Graduan dengan PhD dalam Kerohanian biasanya mempunyai kemahiran maju dalam pengurusan dan organisasi serta komunikasi bertulis dan lisan. Atribut-atribut ini boleh memberi manfaat kepada seseorang apabila mengejar kerjaya atau dalam pelbagai aspek kehidupan peribadi mereka.

Kos untuk mendapatkan PhD dalam Kerohanian boleh berubah mengikut institusi dan program. Pembiayaan mungkin tersedia kepada pelajar. Calon pelajar harus mencari program yang sesuai dengan keperluan mereka dan menghubungi pejabat kemasukan untuk pecahan kadar dan tuisyen.

Terdapat banyak pilihan pekerjaan untuk graduan dengan PhD dalam Kerohanian. Pelajar boleh mengejar kerjaya sebagai ahli psikologi rohani, kaunselor kerohanian, ahli teologi, atau penyembuh rohani. Mereka boleh bersedia untuk penyelidikan, penulisan atau pengajaran yang lebih maju dalam suasana universiti. Graduan juga layak untuk jawatan seperti pengarah eksekutif di sekolah agama, pekerja sosial, penterjemah Bible, pakar penjanaan dana atau penulis atau wartawan.

Terdapat peluang untuk belajar untuk PhD dalam Kerohanian dalam talian, walaupun banyak program mungkin mempunyai aspek di kampus. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.