Keystone logo

33 PhD Program dalam Sains Sosial Kerja Sosial 2024

Penapis

Penapis

  • PhD
  • Sains Sosial
  • Kerja Sosial
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (33)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

PhD Program dalam Sains Sosial Kerja Sosial

Ijazah PhD Kerja Sosial menawarkan kurikulum untuk melahirkan pakar klinikal lanjutan dan sarjana dalam bidang kerja sosial. Program PhD Kerja Sosial menyediakan calon-calon untuk jawatan kepimpinan dalam pendidikan kerja sosial dan amalan.

Program PhD Kerja Sosial adalah berdasarkan sekitar konsep kerja sosial klinikal, penyelidikan, isu-isu dasar awam, dan kecekapan klinikal maju. Kurikulum sering termasuk kerja kursus, pengajaran, latihan, penyelidikan, dan disertasi. Pendekatan yang diambil untuk PhD Kerja Sosial sering pelbagai budaya, yang melibatkan idea-idea keadilan sosial, dan antara disiplin, lukisan pada teori-teori dari bidang-bidang lain yang berkaitan dengan kerja-kerja sosial. Calon-calon mesti mempunyai kemahiran pemikiran kritikal yang kukuh dan keupayaan untuk menganalisa masalah sosial dan campur tangan, sambil mengekalkan kod etika yang kukuh.

Jika anda ghairah tentang membantu rakyat menghadapi kesukaran, maka PhD Kerja Sosial mungkin program untuk anda!Tatal melalui pilihan di bawah dan mengetahui!