Keystone logo

1 Sambilan PhD Program dalam Pengajian Kemanusiaan Kemanusiaan Kemanusiaan Digital dalam United Kingdom untuk 2024

Penapis

Penapis

  • PhD
  • United Kingdom
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Kemanusiaan
  • Kemanusiaan Digital
  • Sambilan
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (1)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sambilan PhD Program dalam Pengajian Kemanusiaan Kemanusiaan Kemanusiaan Digital

Apakah Kemanusiaan Digital?
Kemanusiaan digital ialah bidang pengajian yang menggunakan teknologi digital untuk membantu kami memahami kemanusiaan dengan lebih baik. Ia boleh digunakan untuk menyelidik dan menganalisis teks, karya seni dan artifak budaya lain. Selain itu, kemanusiaan digital boleh membantu kami memelihara dan berkongsi sumber kemanusiaan dengan khalayak yang lebih luas.

Apa yang boleh saya lakukan dengan ijazah dalam Kemanusiaan Digital?
Ijazah dalam bidang kemanusiaan digital boleh membawa kepada kerjaya dalam bidang akademik, bekerja sebagai penyelidik, r atau profesor di kolej atau universiti. Anda juga boleh bekerja sebagai pentadbir pangkalan data, arkitek maklumat atau pembangun web untuk muzium, perpustakaan atau institusi kebudayaan lain. Selain itu, anda boleh menggunakan kemahiran anda untuk membangunkan cara baharu pengajaran dan pembelajaran tentang kemanusiaan, atau untuk mencipta sumber kemanusiaan digital seperti pangkalan data, kamus dan ensiklopedia.

Mengapa penting untuk mempelajari Kemanusiaan Digital?
Terdapat banyak sebab mengapa mempelajari kemanusiaan digital adalah penting. Untuk satu, ia boleh membantu kita lebih memahami kemanusiaan dengan menggunakan teknologi digital untuk menyelidik dan menganalisis sumber dalam bidang kemanusiaan yang berbeza. Mereka yang mempunyai ijazah dalam bidang kemanusiaan digital boleh menggunakan kemahiran mereka untuk membangunkan cara baharu pengajaran dan pembelajaran tentang kemanusiaan, atau untuk mencipta sumber baharu. Mempelajari kemanusiaan digital adalah penting kerana ia dapat membantu kami memahami dan menghargai kemanusiaan dengan lebih baik, dan juga kerana ia boleh membantu kami berkongsi sumber kemanusiaan dengan khalayak yang lebih luas.

Apakah ijazah dan program yang tersedia dalam Kemanusiaan Digital?
Kemanusiaan digital adalah bidang pengajian yang sedang berkembang dan terdapat pelbagai ijazah dan program yang tersedia. Sesetengah kolej dan universiti menawarkan ijazah sarjana muda dan siswazah dalam kemanusiaan digital, manakala yang lain menawarkan sijil atau kursus dalam subjek untuk profesional yang memegang ijazah yang lebih tradisional dalam bidang kemanusiaan. Program berbeza dalam fokus dan pendekatannya, tetapi semuanya memberi peluang kepada pelajar untuk belajar tentang menggunakan teknologi digital untuk menyelidik dan menganalisis teks, karya seni dan artifak budaya lain. Selain itu, pelajar dalam program ini belajar cara memelihara dan berkongsi sumber kemanusiaan. Beberapa program kemanusiaan digital juga memberi tumpuan kepada teknologi atau teknik baharu yang boleh digunakan dalam kajian kemanusiaan.

UK, United Kingdom adalah berusia lebih daripada 300 tahun dan terdiri daripada empat negara konstituen: England, Scotland, Wales dan Ireland Utara. UK telah menjadi pusat pengajian untuk 1,000 tahun yang lalu dan mempunyai banyak universiti purba dan dibezakan. Pelajar luar negara membentuk sebahagian besar daripada badan pelajar di universiti di England.

Syarat-syarat untuk program PhD sering melibatkan pelajar setelah sudah memperolehi ijazah Sarjana. Selain itu, tesis atau disertasi terutamanya yang terdiri daripada penyelidikan akademik asal perlu dikemukakan. Di sesetengah negara, kerja-kerja ini mungkin perlu dipertahankan di hadapan panel.

Pembelajaran sambilan membolehkan seseorang memperoleh ijazah atau kelayakan walaupun tidak dapat hadir ke sekolah secara sepenuh masa. Seseorang boleh belajar mengikut kadar sendiri, secara beransur-ansur mengumpul kredit yang dikira dalam kelayakan akhir.