Keystone logo

2 PhD Program dalam Pengajian Profesional Kemanusiaan Profesional 2024

Penapis

Penapis

  • PhD
  • Pengajian Profesional
Bidang pengajian
  • Pengajian Profesional (2)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

PhD Program dalam Pengajian Profesional Kemanusiaan Profesional

Selepas melengkapkan peringkat peringkat rendah, adalah mungkin untuk mendaftar dalam program PhD. Ini secara meluas dianggap sebagai pencapaian akademik tertinggi untuk kebanyakan bidang. Setelah mendapat PhD, anda sering dapat memasuki kerjaya anda dengan kelebihan yang paling dan mendapat gaji tertinggi.

Apakah PhD dalam Kemanusiaan? Ini adalah bidang pengajian yang sangat pelbagai yang menggabungkan pelbagai disiplin yang berbeza. Kajian kemungkinan akan merangkumi kaedah pengajaran, seni, teknik penyelidikan, bahasa, dan linguistik. Apabila mendaftar dalam program kemanusiaan, terdapat banyak kursus yang berlainan dalam banyak bidang, walaupun kursus yang lebih khusus boleh diambil jika anda tahu dengan tepat bagaimana anda ingin menerapkan PhD anda. Adalah satu idea yang baik untuk berfikir dengan teliti tentang jenis kerjaya yang anda mahu lakukan.

Kemahiran yang dikembangkan dalam kursus kemanusiaan adalah beberapa manfaat yang paling penting. Sebagai pelajar kemanusiaan, anda boleh mempelajari kebolehan penyelidikan yang cemerlang, organisasi, pemahaman tentang seni, dan kemahiran analisis yang kuat. Kemampuan ini dapat membuka peluang kerjaya baru atau meningkatkan gaji anda.

Kos mendapatkan PhD berbeza-beza berdasarkan banyak faktor. Adalah penting anda memahami aspek-aspek ini dan bagaimana mereka mempengaruhi tuisyen sebelum anda mendaftar. Segala-galanya dari sekolah dan program anda ke negara yang anda pelajari dapat mempengaruhi kos program PhD.

Terdapat sejumlah besar kerjaya yang mungkin dilakukan setelah mempelajari kemanusiaan kerana ia adalah bidang yang berbeza. Sebahagian daripada jawatan yang lebih umum termasuk guru dan linguistik. Ia juga mungkin menjadi penulis atau artis lain. Ramai pelajar kemanusiaan menjadi ahli sejarah atau penyelidik juga. Akhirnya, kerjaya lain yang mungkin termasuk pengurus kaunselor atau perhubungan awam.

Untuk memulakan pendidikan anda, dapatkan ijazah yang tepat untuk anda. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.