Keystone logo

Doktor Falsafah Program dalam Kejuruteraan dalam Morelia, Mexico 2023

Gambaran keseluruhan

Dengan akar dengan budaya Sepanyol, bandar ini mempunyai latar belakang pendidikan yang kuat mempunyai universiti yang tertua di bandar, Universidad de Michoacana San Nicolás de Hidalgo. Selain itu terdapat juga beberapa universiti terkenal lain di bandar.

Program pengajian kejuruteraan adalah cara terbaik untuk mengetahui lebih lanjut mengenai bidang dan disiplin kejuruteraan. Pelajar mungkin belajar mengenai subfield tertentu atau kejuruteraan perlindungan secara amnya, dan mungkin juga dapat mengkaji masalah kejuruteraan dunia sebenar dan penyelesaiannya.

Mexico, secara rasmi Amerika Syarikat Mexico, adalah sebuah republik berperlembagaan persekutuan di Amerika Utara. Kerja mungkin memerlukan visa kerja, yang sukar untuk mendapatkan jika anda hanya mahu untuk bebas untuk masa yang singkat. Kebanyakan universiti dibiayai kerajaan di bandar-bandar Datuk Bandar (ibu negeri) mempunyai kursus jangka pendek mengenai sejarah, budaya dan gastronomi mata pelajaran, kebanyakan mereka adalah hampir percuma.

PhD adalah ijazah doktor falsafah, khusus dipanggil "doktor falsafah " ijazah. Ini adalah mengelirukan kerana pemegang PhD tidak semestinya ahli falsafah (kecuali mereka memperoleh ijazah dalam falsafah!). Yang berkata, penerima PhD dapat melibatkan diri dalam eksperimen pemikiran, sebab tentang masalah dan menyelesaikan masalah dengan cara yang canggih.

Baca lagi
Bidang pengajian
  • Pengajian Kejuruteraan (0)
  • Kembali ke kategori utama
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian