Keystone logo

Penapis

 • PhD
 • Emiriah Arab Bersatu
 • Pengajian Kejuruteraan
 • Kejuruteraan Pembinaan
Bidang pengajian
 • Pengajian Kejuruteraan (1)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  1 PhD Program dalam Kejuruteraan Pembinaan dalam Emiriah Arab Bersatu untuk 2024

   Popular study format

   PhD Program dalam Kejuruteraan Pembinaan

   Kejuruteraan Pembinaan ialah bidang menarik yang menggabungkan prinsip kejuruteraan awam, kejuruteraan struktur dan pengurusan pembinaan. Ia meliputi keseluruhan kitaran hayat projek pembinaan dari permulaannya hingga siap.

   Pelajar yang mengikuti ijazah dalam Kejuruteraan Pembinaan akan diselami dalam kurikulum komprehensif yang menyelidiki pelbagai aspek projek pembinaan. Mereka akan memperoleh pengetahuan berharga dalam bidang seperti analisis dan reka bentuk struktur, kejuruteraan geoteknikal, pengurusan projek dan undang-undang dan peraturan pembinaan.

   Graduan boleh meneruskan kerjaya sebagai Jurutera Pembinaan, bertanggungjawab untuk mereka bentuk dan menyelia projek pembinaan untuk memastikan ia disiapkan dengan selamat, tepat pada masanya dan mengikut bajet. Mereka juga boleh meneroka peranan sebagai Pengurus Projek, mengurus perancangan, penjadualan, belanjawan dan pelaksanaan projek pembinaan. Orang lain mungkin mencari kerja sebagai penganggar, jurutera geoteknikal atau jurutera struktur.

   Semasa kami terus membangun dan mengembangkan persekitaran terbina kami, profesional dalam bidang ini akan memainkan peranan penting dalam membentuk masa depan yang mampan dan cekap untuk semua orang.

   Emiriah Arab Bersatu adalah sebuah persekutuan daripada tujuh emiriah di sebelah timur semenanjung Arab, di pintu masuk ke Teluk Parsi. Kebanyakan tenaga kerja di UAE adalah ekspatriat asing - dengan itu negara penduduk solek 's yang begitu pelbagai, dengan warga UAE menjadi minoriti di negara sendiri.

   Syarat-syarat untuk program PhD sering melibatkan pelajar setelah sudah memperolehi ijazah Sarjana. Selain itu, tesis atau disertasi terutamanya yang terdiri daripada penyelidikan akademik asal perlu dikemukakan. Di sesetengah negara, kerja-kerja ini mungkin perlu dipertahankan di hadapan panel.