Keystone logo

Penapis

 • PhD
 • Pengajian Kejuruteraan
 • Kejuruteraan Pembinaan
Bidang pengajian
 • Pengajian Kejuruteraan (2)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  2 PhD Program dalam Kejuruteraan Pembinaan 2024

   Popular study format

   Popular locations

   PhD Program dalam Kejuruteraan Pembinaan

   PhD adalah ijazah Doktor Falsafah, yang merupakan tahap pendidikan tertinggi yang ditawarkan di kebanyakan universiti. Biasanya ia memerlukan tiga hingga empat tahun belajar sepenuh masa untuk diselesaikan. Kebanyakan institusi memerlukan calon memegang ijazah induk. Penyelidikan bebas adalah sebahagian besar daripada program PhD.

   Apakah PhD dalam Kejuruteraan Pembinaan? Ia memberi penekanan kepada konsep dan teknik kejuruteraan dan pengurusan pembinaan dan bagaimana ia digunakan untuk industri Kejuruteraan / Kejuruteraan / Pembinaan (AEC). PhD dalam Kejuruteraan Pembinaan sangat sesuai untuk individu yang berminat dalam mengkaji dan memajukan kejuruteraan kejuruteraan dan pengurusan pembinaan. Penyelidikan memberi tumpuan kepada pelbagai topik yang berkaitan dengan reka bentuk dan pembinaan projek infrastruktur. Pelajar mungkin memilih untuk mencari topik penyelidikan seperti faktor manusia dalam pembinaan, kaedah dan bahan lanjutan, reka bentuk maya dan sains pembinaan atau pengurusan.

   Ramai graduan dengan PhD dalam Kejuruteraan Pembinaan membangunkan kemahiran yang kuat dalam kepimpinan, pemikiran kritikal dan menyelesaikan masalah. Banyak penyelidikan biasanya menyediakan pelajar untuk menjadi pembawa diri yang berdedikasi. Kesemua kemahiran ini boleh membantu individu individu secara peribadi dan profesional.

   Yuran pengajaran boleh berbeza-beza, dan banyak faktor boleh mempengaruhi kos persekolahan. Beasiswa, geran dan lain-lain pilihan pembiayaan yang layak boleh didapati untuk mereka yang mencari mereka. Untuk kos dan fi terperinci, hubungi mana-mana sekolah yang menarik.

   Ramai individu yang berkelulusan PhD menganggap kerjaya dalam bidang akademik sebagai profesor, tetapi biasanya banyak peluang dalam bidang kejuruteraan untuk graduan dengan PhD dalam Kejuruteraan Pembinaan. Individu mungkin mendapati mereka berkelayakan untuk menjadi penyelidik yang diterapkan dalam bidang pembinaan. Graduan juga boleh mengejar kedudukan sebagai jurutera pembangunan, di mana tumpuannya adalah untuk mewujudkan penyelesaian untuk masalah dan teknologi baru.

   PhD dalam Kejuruteraan Pembinaan boleh didapati di banyak universiti di seluruh dunia, termasuk melalui kelas dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.