Keystone logo

Penapis

 • PhD
 • Pengajian Kejuruteraan
 • Kejuruteraan Maritim
Bidang pengajian
 • Pengajian Kejuruteraan (2)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

2 PhD Program dalam Kejuruteraan Maritim 2024

  Popular study format

  Popular locations

  PhD Program dalam Kejuruteraan Maritim

  Program PhD biasanya mengikuti ijazah induk dan membolehkan pelajar menyelam lebih mendalam ke dalam bidang minat. Dengan tahap ijazah ini, pelajar umumnya mempunyai kemahiran yang diperlukan untuk mencari kerjaya yang sesuai dalam bidang mereka dengan gaji yang kompetitif.

  Apakah PhD dalam Kejuruteraan Maritim? Ia adalah program doktor dengan tumpuan yang kuat dalam bidang kajian marin dan akuatik. Dalam program ini, para sarjana mengambil kursus seperti hydrodynamics muara, teori gelombang tak lurus, dinamik bendalir pengkomputeran dan pelabuhan dan pelabuhan. Peserta program juga harus mengharapkan untuk menghabiskan banyak masa dalam penyelidikan liar sebagai sebahagian daripada disertasi mereka, yang merupakan kemunculan kajian PhD mereka.

  Graduan program yang berjaya pada umumnya agak mahir dalam menyelesaikan persamaan matematik kompleks, yang merupakan kemahiran yang sangat khusus yang dapat memberi mereka daya saing apabila memburu pekerjaan. Pelajar juga sering membangunkan kemahiran penyelidikan dan analitik yang sangat maju sambil menyelesaikan program.

  Terdapat pelbagai faktor yang boleh menjejaskan kos untuk melengkapkan program PhD. Pelajar harus mempertimbangkan ketersediaan mereka untuk berkomitmen untuk kajian mereka dan sekolah penyelidikan untuk pecahan kos semasa sebelum membuat keputusan.

  Graduan PhD sering dapat mencari pekerjaan dalam bidang akuatik. Peluang pekerjaan yang mungkin termasuk platform minyak operasi, turbin angin kejuruteraan dan lain-lain bentuk tenaga alternatif, menguruskan pembinaan kapal dan kapal pelaut lain dan kerjaya lain yang berpusat di dalam persekitaran akuatik. Sesetengah graduan mungkin ingin berada di bidang akademik, mencari pekerjaan sebagai pensyarah atau profesor di kolej atau universiti.

  Sekolah di seluruh dunia menawarkan program PhD dalam bidang kejuruteraan maritim. Jenis program ini mungkin sesuai untuk mereka yang mencari kelonggaran dalam jadual mereka serta mereka yang ingin menghadiri program yang jauh. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.