Keystone logo

1 PhD Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan Mekanikal Kejuruteraan Marin dalam Emiriah Arab Bersatu untuk 2024

Penapis

Penapis

  • PhD
  • Emiriah Arab Bersatu
  • Pengajian Kejuruteraan
  • Kejuruteraan Mekanikal
  • Kejuruteraan Marin
Bidang pengajian
  • Pengajian Kejuruteraan (1)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular study format

PhD Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan Mekanikal Kejuruteraan Marin

Jika anda berminat dengan teknologi maritim dan mempunyai kemahiran dalam bidang kejuruteraan, ijazah dalam Kejuruteraan Marin boleh menjadi panggilan anda.

Kejuruteraan Marin menyelidiki reka bentuk, pembinaan, operasi dan penyelenggaraan sistem marin yang pelbagai. Ini merangkumi sistem pendorong, elektrik dan mekanikal dalam kapal, kapal selam, struktur luar pesisir dan kenderaan marin yang lain.

Semasa program ijazah, anda akan meneroka subjek yang meletakkan asas kukuh dalam prinsip kejuruteraan sambil menawarkan pengetahuan khusus dalam teknologi maritim. Beberapa kursus yang anda boleh jangkakan termasuk Seni Bina Tentera Laut, Sistem Tujahan Marin, Mekanik Bendalir dan Hidraulik, dan Kejuruteraan Alam Sekitar Marin. Anda juga akan memperoleh kemahiran penting dalam matematik, fizik, reka bentuk bantuan komputer (CAD) dan pengurusan projek.

Graduan ijazah ini mempunyai beberapa peluang kerjaya yang berbeza. Anda boleh bekerja sebagai jurutera marin, menggunakan kepakaran anda untuk mereka bentuk, membangun dan menyelenggara sistem marin. Atau mungkin anda melihat diri anda sebagai Arkitek Tentera Laut, melancarkan kreativiti anda untuk mereka bentuk dan mengoptimumkan kapal laut. Mungkin peranan Jurutera Luar Pesisir menggembirakan anda, di mana anda menyumbang kepada reka bentuk, pembinaan dan penyelenggaraan platform luar pesisir.

Jika anda tertarik dengan dunia teknologi maritim dan mempunyai bakat dalam bidang kejuruteraan, ijazah dalam Kejuruteraan Marin mungkin pilihan yang tepat.

Emiriah Arab Bersatu adalah sebuah persekutuan daripada tujuh emiriah di sebelah timur semenanjung Arab, di pintu masuk ke Teluk Parsi. Kebanyakan tenaga kerja di UAE adalah ekspatriat asing - dengan itu negara penduduk solek 's yang begitu pelbagai, dengan warga UAE menjadi minoriti di negara sendiri.

Syarat-syarat untuk program PhD sering melibatkan pelajar setelah sudah memperolehi ijazah Sarjana. Selain itu, tesis atau disertasi terutamanya yang terdiri daripada penyelidikan akademik asal perlu dikemukakan. Di sesetengah negara, kerja-kerja ini mungkin perlu dipertahankan di hadapan panel.