Keystone logo

36 PhD Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan Kimia 2024

Penapis

Penapis

 • PhD
 • Pengajian Kejuruteraan
 • Kejuruteraan Kimia
Bidang pengajian
 • Pengajian Kejuruteraan (36)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  PhD Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan Kimia

  "PhD" adalah singkatan bagi nama penuh ijazah, iaitu Doktor Falsafah. Dalam pelbagai bidang akademik, PhD berfungsi sebagai kelayakan tertinggi yang boleh diberikan oleh universiti.

  Apakah yang dimaksudkan dengan PhD dalam Kejuruteraan Kimia? kejuruteraan kimia adalah satu bidang saintifik yang boleh termasuk segala-galanya daripada fizik dan kimia dengan biologi. Ia adalah terutamanya berkenaan dengan pengeluaran, transformasi, dan pengangkutan bahan kimia, walaupun ia juga boleh termasuk penggunaan yang betul bahan-bahan dan tenaga. jurutera kimia mereka bentuk teknologi yang digunakan dalam loji perindustrian hampir semua besar-besaran selain daripada tumbuhan sistem perintis kecil.

  Seperti graduan banyak yang dipanggil "keras" bidang sains, Doktor Falsafah dalam bidang Kejuruteraan Kimia cenderung untuk mencari kerjaya dalam bidang mereka. Sebagai industri baru terus membangun, kejuruteraan kimia mempunyai potensi untuk menjadi lebih dalam permintaan.

  Tuisyen untuk pelajar PhD akan ditentukan oleh institusi yang berkenaan. kebimbangan kewangan lain akan bergantung kepada sama ada calon PhD perlu berulang-alik, bergerak ke kawasan yang lain atau terlibat dalam kursus dalam talian. Internet boleh menjadi sumber yang besar untuk menentukan apa pilihan sesuai dengan keadaan anda.

  Graduan PhD dalam program Kejuruteraan Kimia biasanya mencari pelbagai pilihan kerjaya yang berpotensi. kejuruteraan kimia digunakan dalam pelbagai industri, termasuk kejuruteraan biokimia, penciptaan sel bahan api, metalurgi, pemprosesan mineral, kejuruteraan petroleum, polimer, dan proses pengecilan. Industri-industri ini biasanya memberi cabaran teknikal yang boleh agak memenuhi untuk jurutera. kejuruteraan kimia juga dipaparkan dalam bidang penyelidikan canggih seperti bioteknologi dan nanoteknologi. PhD A juga mungkin melayakkan anda untuk kedudukan pengajaran dalam pendidikan postsecondary.

  Satu program PhD biasanya mengambil masa kira-kira empat tahun kelas sepenuh masa untuk disiapkan. Beberapa institusi juga menawarkan sambilan atau pilihan pendidikan jarak jauh untuk pelajar yang tidak boleh komited untuk sepenuh masa. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.