Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 18 PhD Program dalam Kejuruteraan Alam Sekitar 2023/2024

18 PhD Program dalam Kejuruteraan Alam Sekitar 2023/2024

Gambaran keseluruhan

Secara amnya diambil sebagai tindak lanjut kepada program ijazah sarjana, program PhD biasanya mengambil masa bertahun-tahun untuk diselesaikan, dan setelah selesai, membezakan seorang siswazah sebagai pakar terkemuka dalam bidang yang berkaitan dengan sains. Dengan PhD, sarjana biasanya lulus dengan kemahiran khusus yang boleh membantu mereka mencari kerjaya.

Apakah PhD dalam Kejuruteraan Alam Sekitar? Ia adalah program doktoral dengan tumpuan kepada sains alam sekitar. Pelajar dalam program ini menerima latihan khusus di bidang utama sains semulajadi, termasuk tenaga lestari, sistem geo-tenaga dan kejuruteraan semula jadi. Kursus-kursus yang berlainan yang diharapkan oleh para pelajar dalam program ini mungkin termasuk kemampanan alam sekitar dan tenaga boleh diperbaharui, sistem pengangkutan yang mampan, hidrologi dan bahan-bahan infrastruktur awam serta pemodelan. Sebagai capstone program ini, para sarjana harus mengharapkan untuk menjalankan dan mempertahankan disertasi kepada panel pakar industri lain, dan mereka diharapkan dapat menyelesaikan ujian.

Graduan dengan PhD dalam Kejuruteraan Alam Sekitar umumnya berpengetahuan tentang bagaimana untuk menerapkan kajian penyelidikan dalam persekitaran praktikal. Sebagai tambahan kepada kemahiran penyelidikan, graduan juga harus mempunyai kemahiran presentasi, matematik dan organisasi yang luar biasa. Ini boleh membantu mereka apabila memburu pekerjaan.

Kos untuk mendapatkan PhD boleh berbeza-beza bergantung pada berapa lama masa yang diperlukan untuk menyelesaikan program di sekolah individu. Pelajar perlu meneliti kos untuk memahami pecahan lengkap dan menjangkau sekolah dengan sebarang soalan.

Mereka yang memperolehi PhD dalam Kejuruteraan Alam Sekitar boleh menjangkakan mempunyai pelbagai pekerjaan yang menunggu mereka apabila tamat pengajian. Banyak jurutera alam sekitar menghabiskan banyak masa di luar rumah menggunakan kemahiran mereka untuk menjalankan tanah, air bawah tanah dan penyelidikan tenaga lestari untuk membangunkan penyelesaian yang berdaya maju untuk memastikan planet kita sihat. Yang lain bekerja untuk memperbaiki kebimbangan kesihatan awam seperti pencemaran udara, pelupusan sisa dan kitar semula.

Sekolah-sekolah di seluruh dunia menawarkan program PhD dalam bidang kejuruteraan alam sekitar bagi mereka yang tidak boleh membuatnya ke bilik darjah fizikal. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

 • PhD
 • Pengajian Kejuruteraan
 • Kejuruteraan Alam Sekitar
Bidang pengajian
 • Pengajian Kejuruteraan (18)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian