Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan pelbagai PhD Program dalam Kawalan Pengurusan 2024

1 PhD Program dalam Kawalan Pengurusan 2024

Gambaran keseluruhan

Biasanya, tahap ijazah tertinggi yang ada, Doktor Falsafah adalah matlamat yang mengagumkan untuk bekerja ke arah. Mempunyai Doktor Falsafah boleh membantu anda bangkit menjadi pakar dalam bidang anda, dan memperoleh pendapatan boleh melibatkan sumbangan yang ketara ke kawasan pengajian anda.

Apakah PhD dalam Kawalan Pengurusan? Ijazah ini berkaitan dengan proses pengendalian perakaunan, peraturan, dan pengurusan risiko. Dengan memberi anda pemahaman mendalam tentang konsep perniagaan ini, ia dapat melengkapkan anda untuk menghasilkan penyelesaian kepada beberapa masalah kompleks yang dapat dihadapi oleh perniagaan. Sesetengah sekolah yang menawarkan ijazah ini membolehkan anda memilih pengkhususan seperti kewangan, keusahawanan, atau sumber manusia.

Kerja yang anda lakukan untuk mendapatkan ijazah ini biasanya akan meningkatkan kemahiran rangkaian anda dan membolehkan anda lebih mudah berhubung dengan orang yang membantu anda mencapai matlamat anda. Kemahiran menyelesaikan masalah yang anda perolehi boleh menjadikan kehidupan kurang tertekan, dan pengetahuan perakaunan dapat membantu anda membuat keputusan bijak mengenai wang anda.

Adalah sukar untuk meletakkan jumlah dolar khusus pada kos untuk mendapatkan PhD, kerana harga berbeza bergantung kepada tempat anda menyelesaikan kursus dan prasyarat yang perlu anda temui. Ramai sekolah memerlukan anda memiliki ijazah sarjana sebelum memulakan program PhD.

Ijazah dalam kawalan pengurusan boleh membuka pintu kepada kerjaya dalam perniagaan. Beberapa kemungkinan termasuk menjadi pengurus kewangan, pengurus sumber manusia, atau usahawan. Mempunyai ijazah PhD juga boleh melayakkan anda mengajar sebagai profesor di universiti atau bekerja sebagai penyelidik profesional untuk mengkaji dunia perniagaan.

&nbsp

Melihat ke dalam banyak peluang untuk mendapatkan PhD dalam talian atau di universiti di seluruh dunia dapat membantu anda membuat pilihan yang tepat untuk gaya hidup anda. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

 • PhD
 • Pengajian Pengurusan
 • Kawalan Pengurusan
Bidang pengajian
 • Pengajian Pengurusan (1)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Bidang pengajian yang berkaitan