Keystone logo

7 PhD Program dalam Kaedah Penyelidikan Saintifik 2024

Penapis

Penapis

 • PhD
 • Sains Semula Jadi
 • Kaedah Penyelidikan Saintifik
Bidang pengajian
 • Sains Semula Jadi (7)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  PhD Program dalam Kaedah Penyelidikan Saintifik

  PhD adalah nama yang lebih dikenali untuk program pendidikan doktoral, yang merupakan langkah seterusnya dalam pendidikan universiti selepas bersekutu, sarjana, dan program ijazah sarjana. Melengkapkan PhD menunjukkan bahawa pelajar telah memperoleh tahap penguasaan profesional dalam bidang subjek mereka.

  Apakah PhD dalam Kaedah Penyelidikan Saintifik? Bidang ini menumpukan kepada penapisan kaedah dan alat yang digunakan untuk menjalankan penyelidikan saintifik, dengan matlamat mewujudkan dan mengoptimumkan standard rasmi yang memastikan ketepatan, kualiti, dan integriti hasil penyelidikan. Pelajar yang terlibat dalam program ini boleh mengharapkan pendedahan kepada subjek seperti kaedah saintifik, proses untuk jurnalistik saintifik yang dikaji semula dan statistik. Ramai boleh bekerjasama dengan profesional akademik mentoring dalam program doktor untuk melanjutkan pengajian mereka di bawah bimbingan lanjutan.

  Menamatkan pengajian dari program PhD dalam Kaedah Penyelidikan Saintifik dapat mengajar pelajar kemahiran penalaran dan dedikasi luar biasa yang dapat membuktikan berguna di kemudian hari. Mereka juga boleh memperoleh pengetahuan penting dalam bidang seperti pengurusan makmal dan penyediaan sampel tisu.

  Bergantung kepada sekolah dan program, kos untuk pelajar mungkin berbeza-beza. Kos sering boleh dipengaruhi oleh ketersediaan biasiswa dan bantuan kewangan.

  Selepas melengkapkan PhD dalam Kaedah Penyelidikan Saintifik, graduan mempunyai beberapa pilihan untuk laluan kerjaya. Sesetengah boleh bertindak sebagai penasihat etika, menyertai lembaga penasihat untuk piawaian saintifik dan menyumbang untuk membentuk rancangan jangka panjang dan jangka pendek untuk pembangunan dan pelaksanaan kaedah baru. Lain-lain boleh bekerja dengan entiti korporat yang sangat menumpukan pada sains dan perubatan, bertindak sebagai perunding mengenai penubuhan proses berulang untuk penyelidikan dan pembangunan. Pilihan lain mungkin berfungsi sebagai pemeriksa dengan piawaian dan papan persijilan untuk mengiktiraf syarikat yang bekerja dengan kaedah saintifik.

  Membuat keputusan mengenai sekolah yang dipilih boleh berdasarkan pada faktor lokasi, tetapi juga mengenai ketersediaan kursus dalam talian. Untuk maklumat tambahan mengenai memilih sekolah, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat pengenalan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.