Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 3 PhD Program dalam Bhs Jerman 2023

3 PhD Program dalam Bhs Jerman 2023

Gambaran keseluruhan

Biasanya dikejar selepas menamatkan ijazah sarjana, seorang Doktor Falsafah adalah tahap yang paling tinggi yang boleh diperolehi. Program ini melibatkan kajian penyelidikan lanjutan.

Apakah yang dimaksudkan dengan PhD dalam Bahasa Jerman? Satu program kedoktoran dalam Jerman membolehkan pelajar untuk belajar bahasa ini pada tahap yang mendalam, belajar tentang semua aspek bahasa dan orang-orang yang bercakap itu. Kursus dalam program yang mungkin merangkumi topik umum untuk membantu pelajar dalam penyelidikan dan mengetahui lebih lanjut mengenai apa yang diharapkan dalam program PhD. Pelajar akan belajar bahasa dan linguistik bersama-sama dengan budaya dan sejarah Jerman. Sesetengah program boleh menawarkan peluang untuk kajian tertentu dalam filem, penghijrahan, dialek dan agama. Pelajar boleh pakar dalam bidang yang termasuk undang-undang, falsafah, sastera dan politik. Program juga boleh termasuk komponen pertukaran yang akan membolehkan pelajar untuk belajar di Jerman. Tempoh masa yang diperlukan untuk menyiapkan PhD yang berbeza kerana komponen penyelidikan.

Selepas menamatkan PhD, pelajar akan menjadi pakar dalam bahasa Jerman. kemahiran komunikasi yang baik juga manfaat program. Selain itu, pelajar biasanya membangunkan pelbagai hubungan dengan profesional dalam bidang ini.

Anggaran kos terbaik datang secara langsung daripada jabatan kewangan sekolah. Ini adalah disebabkan oleh perbezaan antara pengalaman PhD setiap pelajar.

Setelah tamat pengajian, seseorang boleh bekerja dalam pelbagai bidang yang berbeza meletakkan kemahiran beliau dalam Jerman untuk digunakan. Ini boleh termasuk mencari peluang pengajaran dalam pendidikan tinggi atau dalam program ESL untuk pelajar Jerman. Para graduan juga boleh bekerja sebagai penterjemah atau jurubahasa. pilihan kerjaya lain termasuk wartawan, ejen kerajaan, pengurus pejabat akhbar, penulis, editor dan pustakawan. Pelajar boleh mencari kerja dengan syarikat swasta, bukan keuntungan atau agensi-agensi kerajaan.

Jika anda berminat untuk pengajian lanjutan bahasa Jerman, kemudian mempertimbangkan PhD dalam Jerman.Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lagi

Penapis

 • PhD
 • Bahasa
 • Bhs Jerman
Bidang pengajian
 • Bahasa (3)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Bidang pengajian yang berkaitan