Keystone logo

1 PhD Program dalam India untuk 2024

Penapis

Penapis

  • PhD
Bidang pengajian
    Bahasa (0)Sains Hayat (0)Pengajian Ekonomi (0)Fesyen (0)Kajian Sukan dan Senaman (0)Pengajian Kejuruteraan (0)Kemahiran Hidup (0)Kemajuan Diri (0)Pengajian Kemampanan (0)Pengajian Kemanusiaan (0)
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular study format

PhD Program dalam India

India menawarkan banyak institusi pendidikan yang berkualiti tinggi untuk mendapat ijazah PhD sangat dihormati. Ia benar-benar suasana memberangsangkan bagi pembelajaran dan penyelidikan. Calon-calon memperoleh PhD di India akan mendapat manfaat daripada pembelajaran bersama bermotivasi, berdaya saing, dan dipandang tinggi calon antarabangsa dan tempatan dan juga fakulti. Di samping itu, pengaruh India dalam pasaran global yang semakin meningkat kerana ia menjadi pusat kewangan dan ekonomi.

Calon-calon yang ingin mengejar PhD di India mempunyai banyak pilihan untuk memilih dari dalam pelbagai bidang pengajian, dari biokimia, sains komputer, untuk antropologi. Keperluan program mungkin berbeza-beza bergantung kepada universiti. Untuk memulakan pengajian untuk Ijazah Doktor Falsafah di India, sesetengah universiti mungkin memerlukan ujian kemasukan. Untuk dianugerahkan PhD di India, calon dikehendaki menjalankan penyelidikan dan mempertahankan disertasi atau tesis.

Jika anda mencari tempat yang menarik untuk mengkaji, kemudian mempertimbangkan PhD di India.Tatal melalui pilihan yang banyak di bawah dan anda boleh mencari apa yang anda telah mencari!