Keystone logo

21 PhD Program dalam Geologi 2024

Penapis

Penapis

 • PhD
 • Sains Semula Jadi
 • Sains Bumi
 • Geologi
Bidang pengajian
 • Sains Semula Jadi (21)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  PhD Program dalam Geologi

  Pendapatan Ph.D. atau ijazah doktor falsafah boleh menawarkan peluang-peluang pendidikan dan kerjaya bagi graduan yang boleh membuka pintu baru untuk kerjaya yang memuaskan dan memuaskan dan keupayaan untuk membuat gaji yang lebih baik sepanjang hayat.

  Apakah Ph.D. dalam Geologi? Ini ijazah lanjutan boleh diperolehi dalam kira-kira empat hingga enam tahun persekolahan, jika pelajar dapat menghadiri sekolah sepenuh masa. Pelajar perlu usahakan ijazah sarjana muda dan biasanya ijazah sarjana dan juga sebelum memulakan Ph.D. mereka program. Pelajar boleh memilih pengkhususan untuk Doktor Falsafah dalam Geologi mengenai topik-topik seperti pemodelan iklim, hidrologi, mineralogi, paleontologi, seismologi, dan geologi struktur, antara lain. Ini pengkhususan membolehkan pelajar melanjutkan penyelidikan kolektif, teori, dan penerokaan isu geologi yang memberi kesan kepada dunia.

  Terdapat beberapa faedah kepada pendapatan Ph.D. dalam Geologi.Pelajar dapat menerima pendidikan khusus, meningkatkan kemahiran asas tugas mereka, dan mereka dapat mengamalkan teori-teori dan kaedah amali di lapangan. Pelajar juga boleh meningkatkan keupayaan mereka untuk mentafsir dan menganalisis data mereka mengenal pasti dan menyelesaikan masalah geologi dan alam sekitar.

  Kos memperoleh Ph.D. dalam Geologi akan berbeza bergantung kepada institusi akademik dan panjang program ini dan juga di negara pengajian. Pelajar digalakkan untuk memohon bantuan kewangan untuk membantu mengimbangi kos mendapatkan ijazah mereka, dan mereka juga perlu menghubungi sekolah bakal mereka secara langsung untuk menerima maklumat terkini mengenai kadar tuisyen dan yuran.

  Pelajar yang berjaya menamatkan pengajian dengan ijazah doktor falsafah dalam bidang geologi boleh mencari kerjaya dalam bidang akademik dan bekerja sebagai profesor dan pensyarah di institusi pengajian tinggi.Mereka juga boleh bekerja untuk firma perunding alam sekitar dan syarikat-syarikat industri sebagai pakar dalam mineral dan gas, di muzium sebagai ahli paleontologi, dan agensi-agensi kerajaan perunding kejuruteraan dan ahli seismologi.

  Jika anda berminat untuk melanjutkan pelajaran dan kerjaya anda dengan Ph.D. dalam Geologi, anda boleh mula sekarang juga. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.