Keystone logo

4 PhD Program dalam Sains Semula Jadi Fizik Fizik Teori 2024

Penapis

Penapis

  • PhD
  • Sains Semula Jadi
  • Fizik
  • Fizik Teori
Bidang pengajian
  • Sains Semula Jadi (4)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

PhD Program dalam Sains Semula Jadi Fizik Fizik Teori

PhD adalah ijazah yang mengiktiraf penguasaan pelajar bidang pengajian. Mereka yang memperoleh ijazah Doktor Falsafah mungkin layak menjadi profesor atau saintis universiti. Penyelidikan bebas diperlukan, dan pelajar dijangka menyelesaikan tesis yang boleh terdiri daripada 80,000-100,000 perkataan.

Apakah PhD dalam Fizik Teoritis? Dengan meramal fenomena semulajadi dan merasionalkan teori saintifik, mereka yang mendapat ijazah ini mempelajari proses menggunakan model matematik dan abstraksi objek fizikal untuk memahami fizik. Kursus boleh meliputi topik seperti relativiti, kosmologi, dan teori rentetan. Para ilmuwan mungkin akan meneroka sempadan sains dan boleh mengembangkan teori-teori mereka sendiri.

Terdapat banyak faedah menerima PhD dalam Fizik Teoritis. Peserta program belajar bagaimana menggunakan matematik untuk menjalankan ujian makmal, dan mereka belajar bagaimana mengenal pasti fenomena semula jadi. Pelajar boleh belajar bagaimana menjadi pemecah masalah dalam apa jua keadaan.

Kos ijazah PhD boleh berbeza-beza. Oleh kerana diperlukan 3-4 tahun untuk menyelesaikan keperluan yang diperlukan oleh ijazah Doktor Falsafah, harga dapat meningkat. Lokasi kolej atau universiti boleh membuat kos berubah-ubah juga.

Fizik teori telah menjadi sebahagian daripada masyarakat selama berabad-abad. Sesetengah kerjaya moden mungkin termasuk ahli sains reka bentuk teori, jurutera optomekanikal, atau ahli fizik. Ramai graduan memutuskan untuk menyertai projek penyelidikan postdoctoral yang memberi mereka pengalaman makmal dan boleh membantu mereka mencari peluang pekerjaan yang lebih baik. Para saintis data kakitangan, saintis projek, dan penyelia penyelidikan adalah kerjaya yang mungkin. Para saintis penyelidikan teoritis menggunakan pengetahuan mereka untuk aplikasi perindustrian dan merupakan kedudukan yang boleh difikirkan bagi mereka yang mempunyai ijazah PhD.

Oleh kerana banyak universiti dan kolej di seluruh dunia, para sarjana tidak dapat mengakses program PhD di mana sahaja mereka berada. Banyak kolej menawarkan program dalam talian untuk mereka yang berminat dengan ijazah Doktor Falsafah. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.