Keystone logo

14 PhD Program dalam Pengajian Alam Sekitar Ekologi 2024

Penapis

Penapis

  • PhD
  • Pengajian Alam Sekitar
  • Ekologi
Bidang pengajian
  • Pengajian Alam Sekitar (14)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

PhD Program dalam Pengajian Alam Sekitar Ekologi

Pelajar yang mendaftar dalam program doktor sepenuh masa biasanya mendapat PhD dalam tempoh tiga tahun. Bergantung kepada kelayakan pelajar, mereka mungkin dikehendaki untuk lulus ujian kecekapan lanjutan atau mengikuti kursus prasyarat sebelum kemasukan.

Apakah PhD dalam Ekologi? Para ilmuwan dalam disiplin ini biasanya bimbang dengan keseimbangan ekosistem dunia dan bagaimana manusia berinteraksi dengan alam semula jadi, baik dari segi sejarah dan sekarang. Ijazah ini sering disertai dengan tumpuan berat pada biologi dan biodiversiti, walaupun beberapa program mungkin menekankan sains alam sekitar, meteorologi, atau genomik sebaliknya. Di antara trek penyelidikan yang berpotensi, pemuliharaan sering merupakan kawasan yang paling luas di mana para pelajar boleh berusaha menyelesaikan masalah ekologi dunia sebenar dan membantu mengekalkan tumbuhan dan populasi haiwan yang terancam bersama pemaju bandar.

Graduan dengan PhD dalam Ekologi sering individu yang mahir yang boleh menjalankan penyelidikan ekologi secara pakar. Kemahiran lain termasuk keupayaan untuk mengenal pasti ancaman terhadap hidupan liar yang terdedah dan juga kemampuan untuk menjalankan kaji selidik ekologi bertaraf profesional. Pelajar boleh menggunakan kemahiran ini untuk menjalani gaya hidup yang mampan dan memasuki kerjaya yang menarik dalam bidang biologi dan ekologi.

PhDs hampir selalu darjah penyelidikan berasaskan, dan oleh itu juga mereka yang mengikuti ijazah yang sama mungkin mempunyai pengalaman dan jadual bayaran yang berbeza. Pejabat bursar dan kemasukan sekolah yang prospektif sering dapat memberikan pelajar sebut harga individu untuk membantu penganggaran.

Penyelidikan ekologi dan profesor adalah kedudukan popular yang boleh didapati untuk mereka yang memegang ijazah ini. Apabila bekerja di luar penyelidikan, ramai pelajar pergi ke kerjaya seperti bidang biologi atau hidupan liar, penghuni hutan, perunding alam sekitar, pengurus zoo atau penjaga, juruteknik biologi, dan pakar tanah lembap. Peluang boleh didapati secara terbuka dan secara peribadi, dan ramai saintis dapat mencari pekerjaan dengan agensi-agensi kerajaan yang ingin memperbaiki atau melaksanakan kelestarian di seluruh dunia.

Melengkapkan PhD dalam Ekologi memerlukan kerja lapangan berat untuk kebanyakan pelajar dan oleh itu banyak program yang menawarkan gelaran ini memerlukan sekurang-kurangnya kehadiran orang dalam separa. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.