Keystone logo

0 PhD Program dalam Penjagaan Kesihatan Pengajian Bioperubatan Biokimia 2024

Penapis

Penapis

  • PhD
  • Penjagaan Kesihatan
  • Pengajian Bioperubatan
Bidang pengajian
  • Penjagaan Kesihatan (0)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Tiada program memenuhi kriteria carian anda. Sila perhalusi penapis anda.

Clear filters

PhD Program dalam Penjagaan Kesihatan Pengajian Bioperubatan Biokimia

Doktor Falsafah atau PhD, adalah ijazah profesional dengan memberi tumpuan berat kepada penyelidikan. Individu yang memegang ijazah ini telah khusus pengetahuan yang membolehkan mereka untuk bekerja pada tahap universiti atau dalam bidang pakar. ijazah ini memerlukan kajian intensif yang berakhir dengan disertasi atau tesis.

Apakah yang dimaksudkan dengan PhD Biokimia? Biokimia melibatkan kajian proses kimia dalam organisma hidup, dan program-program PhD dalam biokimia boleh menyelidiki penyelidikan mengenai topik-topik seperti nanoteknologi dan penyelidikan kanser. Mereka juga boleh mencari penyelesaian yang mungkin untuk masalah-masalah yang ketara. Kajian biokimia memerlukan banyak masa di makmal. Ini kerana ia memberi tumpuan kepada perkara yang berlaku pada peringkat molekul. Ia adalah satu bidang yang luas yang merangkumi genetik, forensik, perubatan, sains tumbuhan dan mikrobiologi.

Memperoleh PhD boleh menyediakan individu dengan banyak kemahiran yang boleh dipindahkan. Pelajar boleh belajar pengurusan diri, bagaimana untuk bekerja dengan berkesan di bawah tekanan dan bagaimana untuk memenuhi tarikh akhir.Pelajar boleh mendapat interpersonal dan kemahiran kepimpinan yang membolehkan mereka untuk mengajar idea yang kompleks dan konsep kepada orang lain.

Kos untuk memperoleh PhD Biokimia boleh berbeza-beza bergantung kepada universiti. Hubungi pejabat kemasukan sekolah pilihan anda untuk maklumat lanjut mengenai maklumat harga.

A PhD Biokimia membuka pintu kepada pelbagai peluang kerjaya. Kebanyakan pelajar PhD dapatkan daripada pekerjaan dalam bidang akademik. kerjaya seperti itu membolehkan individu untuk mengambil bahagian dalam pecah tanah penyelidikan yang dibiayai oleh pihak universiti. Jawatan dalam syarikat Biotechnical melimpah ruah. Graduan boleh bekerja untuk syarikat-syarikat farmaseutikal membangunkan ubat-ubatan baru. Ada juga yang bekerja dalam perniagaan pertanian-industri di mana mereka membantu membangunkan varieti tumbuhan baru.

Terdapat banyak universiti di seluruh dunia yang menawarkan program PhD dalam biokimia. program berasaskan internet menawarkan fleksibiliti seperti yang lain.Sama ada anda memerlukan jadual yang fleksibel atau lokasi yang fleksibel, terdapat satu program di luar sana untuk anda. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.