Keystone logo

5 PhD Program dalam Sains Hayat Bioinformatik 2024

Penapis

Penapis

 • PhD
 • Sains Hayat
 • Bioinformatik
Bidang pengajian
 • Sains Hayat (5)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  PhD Program dalam Sains Hayat Bioinformatik

  PhD adalah tahap pencapaian akademik tertinggi dalam kebanyakan bidang. Sebelum anda dibenarkan untuk mendaftarkan diri dalam salah satu program ini, anda mesti terlebih dahulu melengkapkan program sarjana peringkat rendah; dalam kebanyakan kes, ini termasuk ijazah sarjana muda dan ijazah sarjana.

  Apakah PhD dalam Bioinformatik? Bidang ini menyokong biologi dengan memfokuskan pada sisi maklumat sesuatu. Pelajar belajar tentang bagaimana membuat sistem maklumat dan alat perisian yang menganjur dan menganalisis maklumat dan data biologi. Pelajar dalam bidang ini belajar tentang sains komputer, teknologi maklumat, dan biologi serta aplikasi dunia nyata semua bidang ini. Perlu diingat bahawa calon-calon untuk program bioinformatika sudah tentu mempunyai pemahaman yang mantap tentang pengaturcaraan dan sains komputer.

  Graduan program PhD mendapat manfaat daripada membangunkan kemahiran yang membuka peluang kerjaya baru dan peningkatan gaji. Untuk bidang bioinformatik, kemahiran ini termasuk pengaturcaraan, analisis dan pemikiran kritikal untuk menafsirkan data, dan pemahaman tentang biologi dan persekitaran semula jadi di dunia.

  Kos mendaftar dalam program PhD berbeza-beza berdasarkan banyak faktor. Sebelum anda mendaftar, adalah bijak untuk menyelidik bagaimana keadaan khusus anda akan memberi kesan kepada yuran dan tuisyen program bioinformatik. Anda harus ingat di sekolah, program, negara, dan panjang pengajian.

  Jika anda mendedikasikan diri anda kepada bioinformatik, anda mungkin mengejar kerjaya sebagai pakar bioinformatik. Ini adalah kedudukan yang bertanggungjawab untuk membangun dan melaksanakan sistem komputer bioinformatik dan menafsirkan data. Posisi lain boleh didapati lebih kuat pada biologi atau teknologi maklumat dan bukannya mempunyai keseimbangan kedua-duanya. Ini boleh termasuk ahli biologi atau pakar IT.

  Untuk meneruskan pendidikan anda dalam bioinformatik dan mencapai yang tertinggi, cari program yang sesuai dengan keperluan anda. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.