Keystone logo

3 PhD Program dalam Belgium untuk 2024

Penapis

Penapis

  • PhD
Bidang pengajian
    Bahasa (0)Sains Hayat (0)Pengajian Ekonomi (0)Fesyen (0)Kajian Sukan dan Senaman (0)Pengajian Kejuruteraan (0)Kemahiran Hidup (0)Kemajuan Diri (0)Pengajian Kemampanan (0)
  • Pengajian Kemanusiaan (1)
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

PhD Program dalam Belgium

Belgium, sebuah negara yang kecil tetapi padat dengan penduduk, adalah pilihan yang menarik bagi ramai pelajar antarabangsa yang ingin PhD. Dengan tiga bahasa rasmi, penduduk yang pelbagai, ramai kawan, pelbagai budaya, dan menjadi pusat untuk NATO dan Kesatuan Eropah, Belgium menawarkan banyak peluang untuk orang-orang dalam pelbagai bidang pengajian.

Seperti di negara-negara Eropah yang lain, calon-calon PhD Belgium mesti mempunyai ijazah sarjana dalam bidang kajian yang berkaitan. Calon-calon bagi program PhD Belgium boleh mengharapkan untuk memasukkan kurikulum kursus yang ketat, peperiksaan, dan penyelidikan asal calon yang dijalankan di bawah pengawasan fakulti. Kajian ini perlu membawa kepada disertasi bahawa calon mesti mempertahankan di hadapan panel pakar untuk dianugerahkan ijazah PhD Belgium. Beberapa bidang yang sama pengajian bagi PhD Belgium termasuk hubungan antarabangsa, ekonomi, perniagaan, kajian keamanan, dan sains semula jadi.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai PhD Belgium, kita lihat melalui program-program di bawah!