Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan pelbagai PhD Program dalam Bahasa Rusia 2024

1 PhD Program dalam Bahasa Rusia 2024

Gambaran keseluruhan

PhD mewakili pelbagai tahun dedikasi dan penyelidikan. Ijazah lanjutan ini boleh dicapai selepas melengkapkan Sarjana Muda atau Sarjana. Sesetengah program boleh serendah tiga tahun tetapi yang lain lebih lama.

Yang mengatakan, apakah PhD dalam bahasa Rusia? Ijazah lanjutan ini memerlukan pengetahuan asas mengenai bahasa dan budaya Rusia, jadi prasyarat yang biasa adalah Sarjana Muda atau Sarjana dalam beberapa subjek bahasa Rusia, seperti kesusasteraan, bahasa atau sejarah. Seperti banyak PhD, satu PhD bahasa asing memerlukan disertasi setelah selesai. Ini memberikan wawasan kepada penyelidikan anda dan apa yang akan anda sumbangkan pada masa akan datang.

Semasa memperolehi PhD ini, anda boleh mempelajari kepekaan komunikasi, organisasi dan budaya. Menjadi peka kepada budaya yang berbeza membantu dalam bertemu dengan orang baru atau perjalanan, seperti komunikasi. Organisasi adalah kunci untuk menyelesaikan ijazah anda dan berguna dalam tugas-tugas yang kompleks.

Untuk menentukan kos mendapatkan PhD, mengetahui berapa banyak bantuan kewangan yang anda layak. Ini dapat membantu mengurangkan kos seperti buku, penginapan dan yuran kursus. Kos ini berbeza antara sekolah, jadi hubungi sekolah secara langsung untuk mengetahui mengenai tuisyen dan yuran semasa.

Selepas mendapat PhD dalam bahasa Rusia, anda mungkin tertanya-tanya jenis pekerjaan yang anda layak. Itu bergantung pada tempat yang anda pilih untuk memfokuskan pengajian anda sebagai bahasa asing PhD jarang hanya tentang kelancaran. Bagi mereka yang berfokus pada sejarah atau antropologi, kerjaya sebagai pendidik adalah cara untuk pergi. Walau bagaimanapun, untuk memberi tumpuan kepada kebudayaan dan rakyat Rusia, mungkin seorang penyokong pendatang atau penerjemah perniagaan antarabangsa atau duta akan lebih sesuai.

Terdapat banyak sekolah di seluruh dunia yang menawarkan ijazah dalam bahasa Rusia. Jika anda mahukan kebebasan untuk tinggal di mana-mana sahaja semasa melengkapkan ijazah, cari sekolah dengan program dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

 • PhD
 • Bahasa
 • Bahasa Rusia
Bidang pengajian
 • Bahasa (1)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Bidang pengajian yang berkaitan