Keystone logo

7 PhD Program dalam Sains Semula Jadi Sains Angkasa Astrofizik 2024

Penapis

Penapis

  • PhD
  • Sains Semula Jadi
  • Sains Angkasa
  • Astrofizik
Bidang pengajian
  • Sains Semula Jadi (7)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

PhD Program dalam Sains Semula Jadi Sains Angkasa Astrofizik

Tidak boleh dikelirukan dengan doktor perubatan, seorang Doktor Falsafah boleh menjadi ijazah tertinggi dalam bidang nonmedikal. Walaupun memperoleh ijazah ini boleh mengambil banyak kerja, ia boleh datang dengan ganjaran dan menjadi pencapaian yang sangat berprestij.

Apakah PhD dalam Astrofizik? Oleh kerana astrofizik adalah kajian planet, bintang, dan objek langit lain, ijazah ini secara amnya memberi tumpuan kepada memberi anda pemahaman tentang objek-objek ini dan bagaimana alat yang berbeza dapat digunakan untuk memerhatikannya. Kerja kursus boleh meliputi topik yang lebih umum, seperti fizik, serta konsep yang lebih spesifik, seperti sistem astronomi, bidang radiasi, dan domain temporal. Anda mungkin perlu melengkapkan banyak penyelidikan peribadi dan menulis disertasi doktor sebagai sebahagian daripada proses memperolehi ijazah.

Kerja yang anda lakukan untuk mendapatkan ijazah ini dapat meningkatkan pemikiran matematik dan ilmiah anda, yang dapat membantu organisasi dan membuat keputusan dalam kehidupan harian anda. Pemahaman konsep saintifik yang lebih baik juga boleh memberi anda maklumat yang lebih baik mengenai isu-isu tertentu yang sedang dihadapi dunia.

Sekolah dan institusi yang berbeza boleh mempunyai syarat yang berbeza yang memberi kesan kepada pendapatan yang diperolehi. Anda biasanya perlu melengkapkan program ijazah sarjana muda atau sarjana sebelum mendapatkan PhD, yang juga boleh menyebabkan kos.

Dengan PhD dalam Astrofizik, anda mungkin akan dilengkapi dengan baik untuk menjadi ahli astrofizik. Anda boleh bekerja sebagai penyelidik, menyiasat dan menyumbang kepada pengetahuan tentang bintang dan planet. Anda juga boleh membangunkan alat dan kaedah baru untuk memahami fenomena astronomi. Peluang mengajar, termasuk menjadi profesor atau pengajaran di sekolah rendah atau menengah, kadang-kadang juga tersedia.

Universiti berhampiran anda, serta sekolah di seluruh dunia, boleh menawarkan program untuk mendapatkan PhD dalam Astrophysics. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.