Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 3 Doctor of Education Program dalam Sistem Pembelajaran 2024

3 Doctor of Education Program dalam Sistem Pembelajaran 2024

Gambaran keseluruhan

Seorang Doktor Pendidikan adalah ijazah yang tertumpu kepada kajian mendalam pendidikan. Pelajar boleh memilih kawasan untuk mengkhusus dalam dan mempelajari bagaimana konsep yang berkaitan dengan pengkhususan ini boleh digunakan secara langsung dari sudut pendidikan.

Apakah Doktor Pendidikan dalam Sistem Pembelajaran? Mengetahui tentang subjek adalah langkah pertama untuk dapat mengajar tentang subjek itu. Ini adalah ijazah yang dimaksudkan untuk menyediakan pelajar untuk dapat mengajar tentang konsep seperti matematik, penulisan, atau sains. Topik-topik yang dilindungi untuk ijazah ini termasuk psikologi, pengurusan, perancangan, dan penilaian. Pelajar itu dijangka dapat menyelesaikan kerja tambahan seperti latihan.

Kemahiran perancangan yang diperoleh melalui pendapatan ijazah ini boleh digunakan untuk kehidupan seharian. Pembelajaran tentang pengurusan dapat menjadikan pelajar lebih mahir mengendalikan masa mereka, dan mengetahui asas-asas psikologi dapat membantu mereka untuk bergaul dengan orang lain dalam hubungan peribadi mereka.

Lokasi boleh memberi kesan besar kepada kos mendapatkan Doktor Pendidikan. Pelajar yang mengambil kursus secara dalam talian boleh membayar jumlah wang yang berbeza daripada pelajar yang mendaftar dalam kursus tradisional. Kos yang lazim termasuk harga sekolah dan buku teks.

Terdapat banyak peluang bagi seseorang yang mempunyai Doktor Pendidikan untuk bekerja sebagai guru di sekolah. Ijazah ini juga boleh menetapkan pelajar di jalan yang betul untuk menjadi profesor di sebuah universiti. Kedudukan pengajaran sering melibatkan pelbagai topik di sekolah, dan guru mungkin mempunyai tanggungjawab seperti membuat rancangan pelajaran, mengendalikan ujian, dan menerbitkan gred.

Banyak sekolah menawarkan program untuk mendapatkan Doktor Pendidikan anda. Mungkin terdapat pilihan untuk mengambil kelas dalam talian serta menyelesaikan kerja di institusi. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • Doctor of Education
  • Pendidikan
  • Teknologi Pendidikan
  • Sistem Pembelajaran
Bidang pengajian
  • Pendidikan (3)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian